Muzika Taylor Swift se vratila na TikTok 

0
62
muzika-taylor-swift-se-vratila-na-tiktok 

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Katalog muzike Taylor Swift vratio se u TikTok, samo nekoliko meseci nakon što je očišćen zajedno sa drugim popularnim umetnicima koje predstavlja Universal Music Group (UMG). 

PCPress.rs Image

U januaru je istekao ugovor o licenciranju UMG-a i TikTok-a, a kompanije su se naizmenično međusobno optuživale zašto fanovi više neće moći da koriste muziku UMG umetnika u aplikaciji. UMG je tvrdio da TikTok nije bio spreman da plati ono što je želeo i da je dozvoljavanje sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom u aplikaciji „sponzorisanje zamene umetnika“ tehnologijom. U međuvremenu, TikTok je rekao da je UMG pohlepan i da je uspeo da postigne dogovor sa svakom drugom etiketom i izdavačem. 

Nije odmah jasno kako se Swift muzika vratila u TikTok – kao što je Variety primetio, ona je možda sklopila poseban ugovor sa TikTokom, pošto ona poseduje svoje majstore. UMG i TikTok nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar. 

Nakon što su UMG umetnici povučeni iz TikToka, nebrojeni video snimci koji koriste pogođene pesme iznenada su utihnuli pošto je muzika uklonjena. Viralni plesovi su poprimili kvalitet energičnih mimova. Naracija nad pesmama je nestala. Čak su i sami umetnici morali da se zadovolje audio klipovima koje su otpremili obožavaoci i koji su ubrzani do 2k kako bi promovisali svoj rad na TikTok-u.   

I ko može da ih krivi? Poslednjih godina, TikTok se pojavio kao možda najuticajnija platforma za otkrivanje muzike, katapultirajući indi umetnike u slavu i dodatno uzdigavši čak i najpoznatije muzičare na svetu. Ali umetnici su takođe prijavili sumorne isplate honorara sa platforme, a iznenadni, eksplozivni uspeh ima način da zamre nakon nekog vremena.  

Na koji god način da se muzika Swift vratila na TikTok, ne mogu reći da sam iznenađen. Platforma je skoro sopstveni ekosistem unutar univerzuma obožavatelja Taylor Swift, mesto gde se koncerti prenose uživo, razmenjuju teorije obožavatelja, a virusni trendovi stvaraju planine sadržaja. 

Tajming je očigledan: njen novi album, The Tortured Poets Department, dolazi sledeće nedelje i neće se promovisati. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.