Seagate tvrdi da njegovi vodeći hard diskovi mogu da traju više od 7 godina 

0
58
seagate-tvrdi-da-njegovi-vodeci-hard-diskovi-mogu-da-traju-vise-od-7-godina 

PCPress.rs Image

Seagate je nedavno objavio rezultate eksperimentalnog testa koji je pokazao da jedan od njegovih hard diskova može neprekidno raditi više od 6.000 sati.

PCPress.rs Image

Prosečno vreme između kvarova je 2,5 miliona sati

Koristeći naprednu tehnologiju snimanja hard diska (HAMR), najveći prodavac hard diskova na svetu tvrdi da je uspeo da prenese ogromnih 3,2PB podataka u tom periodu, što dokazuje trajnost i efikasnost svojih vodećih diskova.

Ključni nalazi iz testa trajnosti pokazuju da Seagateovi hard diskovi mogu imati operativni vek trajanja od više od sedam godina, izazivajući prethodne industrijske pretpostavke o trajnosti hard diska.

Sumnje oko HAMR-a

Eksperiment je uključivao pokretanje jednog od Seagateovih novih diskova, opremljenih HAMR-om nazvanog Mozaic 3+. HAMR, ili heat-assisted magnetic recording, revolucionarna je metoda skladištenja podataka na magnetnom mediju koja koristi laser da zagreje medijum tokom procesa snimanja. Snima precizno na načine koje tradicionalne metode ne mogu dostići, postižući velike gustine površine od 3TB po disku.

Podaci Seagatea sugerišu da njihova napredna HAMR tehnologija može znatno premašiti trenutna očekivanja korisnika od četiri do pet godina za tipični ciklus trajanja hard diska. “Prosečno vreme između kvarova (MBTF) za Seagate Mozaic 3+ hard diskove je 2,5 miliona sati, što je i trenutna stopa za Seagate Exos poslovne hard diskove”, dodaje kompanija.

Postojala je sumnja oko HAMR-a, s pitanjima u vezi sa njegovom spremnošću, kvalitetom, pouzdanošću i kompatibilnošću, ali Seagate tvrdi da njihovi testovi pokazuju da je ova negativnost neosnovana.

U kombinaciji sa postojećom tehnologijom hard diskova kompanije, Seagate veruje da njegovi Mozaic 3+ diskovi mogu razbiti barijere kapaciteta podataka – cilja na 50TB – koristeći identične materijalne resurse.

Izvor: Techradar

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.