Max Payne Remake izdanja su pune AAA igre sa budžetima jednakim onom za Alan Wake 2

0
50
max-payne-remake-izdanja-su-pune-aaa-igre-sa-budzetima-jednakim-onom-za-alan-wake-2

Među rekordnim ekskluzivama poput Spider-Man 2 i pobednikom Game of the Year Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2 se istakao kao vizuelni benchmark i fantastična horor igra.

Nakon ovog uspeha, industrija strpljivo čeka buduće igre. Među potvrđenim projektima, najiščekivaniji su dva rimejka Max Payne. Očekuje se da će uskoro ući u produkciju, ovi remejkovi se grade sa sličnim budžetom kao poslednja igra studija Remedy.

Remedy Entertainment je napravio neka zanimljiva otkrića u svom najnovijem finansijskom izveštaju. Iako je napredak remejka već bio poznat, uvid developera u budžet je prilično zanimljiv.

Alan Wake 2 je imao budžet od oko 70 miliona evra. Sa ovim resursima, studio je izbacio jedno od najpoliranijih iskustava prošle godine. Takođe je važno napomenuti da Rockstar Games finansira rimejkove.

Stoga, sa sličnim resursima, očekujemo da će Max Payne biti jednako doteran i revolucionaran. Savremene funkcionalnosti poput path tracinga će verovatno preći na ovu franšizu nakon što su bile potpuno prikazane u Alan Wake 2.

Ukupno gledano, ovaj budžet ističe da Remedy Entertainment ne zadržava ništa, dajući ovom serijalu tretman koji zaslužuje.

In a financial statement by Remedy Games today, the company has confirmed the Max Payne remakes will enter into full production by the first half of 2024 and reveals the development teams have made “considerable progress” throughout 2023 and have a similar budget as Alan Wake 2. pic.twitter.com/28uLwCAjx8

— Ben (@videotechuk_) March 20, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More