Kako da uklonite antivirus koji niste ni instalirali

0
69
kako-da-uklonite-antivirus-koji-niste-ni-instalirali

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Dešava se da ponekad na svoje uređaje instaliramo neki program, a da toga nismo ni svesni. Ti programi nisu nužno opasni, ali bespotrebno utiču na rad računara. Nedavno se na nekim Windows uređajima pojavio RAV antivirus, a korisnici nisu mogli da se sete da su program dobrovoljno preuzeli.

PCPress.rs Image

RAV Endpoint Protection antivirus se često automatski instalira kada se pokreće instalacija drugih aplikacija. Eksperti kažu da se ne radi o malveru, uprkos tome što se preuzima bez saglasnosti korisnika. Bilo da je nešto opasno ili ne, niko ne želi ono što je preuzeto bez njegovog znanja. Pored toga, RAV utiče na rad računara i bespotrebno opterećuje sistem, posebno ako već imate instaliran antivirus program.

Da biste uklonili neželjeni antivirus dovoljno je da odete u Control Panel, a pronaći ćete ga ako ukucate “Control Panel” u Windows Search. Tamo se nalazi sekcija Programs and Features u kojoj je lista svih instaliranih programa. Pronađite RAV antivirus, izaberite Uninstall i kliknite na Yes.

Iako ovaj antivirus nije opasan, mnoge druge stvari jesu. Zato se preporučuje opreznost prilikom preuzimanja aplikacija, posebno ako ne dolaze iz zvaničnih prodavnica.

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.