Take-Two kupuje Gearbox za 460 miliona dolara

0
67
take-two-kupuje-gearbox-za-460-miliona-dolara

Računari i Galaksija

Take Two kupuje Roll7 studio poznat po igri OlliOlli World

Veće promene su u toku na poslovnoj strani sveta video igara, pošto značajno ime ponovo menja ruke. Take-Two Interactive pristala je da kupi Gearbox Entertainment od Embracer grupe. Posao je vredan 460 miliona dolara i očekuje se da će biti zatvoren do 30. juna. Već nekoliko meseci se pričalo da Embracer planira da proda Gearbox.

Take Two kupuje Roll7 studio poznat po igri OlliOlli World

Preuzimanje tri studija

Take-Two preuzima tri studija: Gearbox Software, Gearbox Montreal i Gearbox Studio Quebec. U potpunosti će posedovati franšize Borderlands, Tini Tina’s Wonderlands, Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms i Duke Nukem. Gearbox će raditi pod okriljem 2K, koji već objavljuje igre Borderlands i Tini Tina. Osnivač i izvršni direktor Gearbox-a Rendi Pičford će ostati na čelu firme.

Embracer se vezuje za Gearbox Publishing San Francisco, koji će biti preimenovan. To drži izdavačka prava za seriju Remnant, Hyper Light Breaker i druge igre. Embracer će takođe zadržati Criptic Studios (Neverwinter Online i Star Trek Online), Lost Boys Interactive i Captured Dimensions.

Take-Two napominje da Gearbox ima „šest ključnih interaktivnih projekata zabave u različitim fazama razvoja“. To uključuje pet nastavaka, među kojima su Homeworld 3 i sledeća Borderlands igra.

Embracer je kupio Gearbox 2021. za početnih 363 miliona dolara. Da je Gearbox ispunio određene ciljeve, posao bi vredeo nešto više od dodatnih milijardu dolara tokom šest godina.

Otkako je kupio Gearbox, Embracer je prošao kroz teška vremena. Prošle godine su najavili veliko restrukturiranje nakon što se raspao investicioni ugovor od 2 milijarde dolara (za koji se navodi da je iz grupe koju podržava državni fond Saudijske Arabije). Od tada, Embracer je zatvorio nekoliko studija i rasprodao druge. Otpustio je 1.387 ljudi u drugoj polovini prošle godine i otkazao 29 nenajavljenih igara tokom šestomesečnog perioda 2023.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.