Hyundai Motor i Kia otkrivaju tehnologiju ‘Active Air Skirt’ kako bi pomogli električnim vozilima da idu brže i dalje

0
61
hyundai-motor-i-kia-otkrivaju-tehnologiju-‘active-air-skirt’-kako-bi-pomogli-elektricnim-vozilima-da-idu-brze-i-dalje

Hyundai Motor Company i Kia Corporation su predstavili ‘Active Air Skirt’ (AAS) tehnologiju koja minimalizuje aerodinamički otpor koji se generiše tokom vožnje visokim brzinama, efikasno poboljšavajući domet i stabilnost vožnje električnih vozila (EVs).

AAS je tehnologija koja kontroliše protok vazduha koji ulazi kroz donji deo branika i efikasno kontroliše turbulencije koje se generišu oko točkova vozila tako što operiše varijabilno prema brzini vozila tokom vožnje visokim brzinama.

U eri električnih vozila, takmičenje za osiguranje boljeg dometa iz jednog punjenja postalo je žestoko, čineći odnos između vozila i aerodinamike još važnijim. Dodatno, aerodinamička performansa ima značajan uticaj ne samo na snagu, već i na stabilnost vožnje i buku vetra. Proizvođači istražuju različite mere za smanjenje koeficijenta otpora (Cd).

AAS je postavljen između prednjeg branika i prednjih točkova vozila i sakriven je tokom normalnog rada, ali radi pri brzinama od preko 80 km/h kada aerodinamički otpor postane veći od otpora kotrljanja i ponovo se vraća nazad pri 70 km/h. Razlog za razliku u brzinama postavljanja i smeštanja je kako bi se sprečila česta operacija u specifičnim brzinskim opsezima.

Takođe, razlog zašto AAS pokriva samo prednji deo guma bez potpunog pokrivanja prednjeg dela je povezan sa karakteristikama Hyundai Motor Grupe platforme E-GMP za EVs. To je zato što je efikasnije poboljšati aerodinamičku performansu pokrivajući samo deo gume budući da je platforma poda ravna. Ovo takođe funkcioniše kako bi se poboljšao pritisak vozila, čime se poboljšava trakcija vozila i stabilnost pri visokim brzinama.

AAS installed on GV60

AAS takođe može raditi pri brzinama od preko 200 km/h. Ovo je bilo moguće zahvaljujući primeni gumenog materijala na donjem delu, što smanjuje rizik od prskanja spoljašnjih objekata i oštećenja tokom vožnje pri visokim brzinama i osigurava trajnost.

Hyundai Motor i Kia su testirali i smanjili koeficijent otpora (Cd) za 0,008, poboljšavajući otpor za 2,8 posto, instaliranjem AAS u model Genesis GV60. To je broj koji može očekivati dodatno poboljšanje dometa od oko 6 km.

Read More