Helldivers 2 je i posle mesec dana od izlaska najprodavanija igra na Steamu

0
55
helldivers-2-je-i-posle-mesec-dana-od-izlaska-najprodavanija-igra-na-steamu

Helldivers 2 je prvi put postao najprodavanija igra na Steamu pri izdanju u februaru. Od tada, igra se drži ovog mesta, držeći ga daleko od svih ostalih naslova.

Sa priznanjima poput najvećeg PC lansiranja PlayStation produkcije, ovaj kooperativni šuter je prodao preko 3 miliona jedinica. Takođe smo primetili da je i dalje najprodavanija igra na Steamu mesec dana kasnije.

Helldivers 2 je izdat 8. februara, a mesec dana kasnije, još uvek dominira Steam tabelama. Dok se čini da Dragon Dogma 2 ide ka vrhu, nije uspeo da izazove PlayStation franšizu.

Slično tome, popularni naslovi poput Starfield, Forza Horizon 5, i Monster Hunter World su trenutno sniženi na niže cene. Međutim, nijedan od njih do sada nije uspeo da i pod tim uslovima premaši pucačinu Helldivers 2.

Čak je i Valveov Steam Deck ostao iza. Možda najbolji pokazatelj uspeha Helldivers 2 je činjenica da prodaje više od besplatnih igara poput Counter-Strike 2, PUBG, i Apex Legends.

U poređenju sa većinom AAA igara, Helldivers 2 je mnogo jeftiniji. Čini se da ova činjenica pomaže live-service pucačini, sa mnogim fanovima koji čak nadograđuju na skuplje verzije igre kao znakove priznanja za Arrowhead Game Studios.

Read More