EA nagoveštava da je Dead Space 2 Remake u pripremi

0
51
ea-nagovestava-da-je-dead-space-2-remake-u-pripremi

Dead Space Remake bio je jedan od prvih hitova 2023. godine. Rad EA Motive na franšizi zaradio je kritičku pohvalu iz industrije, a takođe je dobio i pohvale od tvorca serijala, Glenna Scofielda.

Nakon ovog uspeha, bilo je očigledno da EA ima zlatnu koku u rukama. Izdavač je ranije poslao ankete fanovima pitajući ih da li žele još jedan remake.

Nekoliko meseci kasnije, izgleda da je objavio još jedan teaser za Dead Space 2 Remake.

EA je nedavno promovisao novi merch za franšizu na Twitteru. Iako to nije ništa neobično, izdavač je odlučio da koristi zvaničnu umetnost Dead Space 2 umesto novije umetnosti iz Dead Space Remake.

Ovaj detalj je odmah privukao pažnju radoznalih fanova, izazivajući talase spekulacija. S obzirom da je EA nagovestio drugi remake u prethodnoj anketi i veliki uspeh prvog, ova umetnost izgleda kao još jedan namerni teaser.

Prateći korake Resident Evil, Dead Space 2 Remake je očigledan sledeći korak za ovog izdavača. Usred nedavnih otpuštanja, takođe je potvrdio nameru da češće istražuje interne franšize, čime se povećava verovatnoća drugog rimejka.

Ipak, treba napomenuti da drugi remake ne bi stigao uskoro, osim ako EA ne planira da razvoj prebaci na drugi studio.

EA Motive trenutno ima pune ruke posla sa projektom Iron Man otvorenog sveta. Bez vidljivog datuma izlaska za ovu igru, rad na sledećem remake izdanju možda neće početi još nekoliko godina.

Studio je takođe prešao na Unreal Engine 5. Stoga, Dead Space 2 Remake bi mogao biti zasnovan na ovom endžinu ako se EA Motive vrati, što bi moglo da uzme više resursa.

In the wreckage of the USG Ishimura, finding a bloodied Plasma Cutter might not be an easy task. With this Technical Plan Poster, you have everything needed. Get up to 50% off in the official EA Gear Store! @DeadSpacehttps://t.co/COPsfxlNC8 pic.twitter.com/3uXD1OkllR

— EA Gear Store (@EAGearStore) March 18, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More