Diablo 4 uskoro dobija korenite promene

0
58
diablo-4-uskoro-dobija-korenite-promene

Treća sezona Diablo 4 bila je razočaravajuća, ali su developeri već mesecima jasno stavljali do znanja da je sezona 4 ta koju treba pratiti, sa gomilom prepravki planiranih da ožive igru na vreme za njenu 1-godišnjicu. Sinoć tokom novog Campfire Chata, mnogo toga je konačno otkriveno, a developeri su detaljnije govorili o novim promenama plena i moći.

Joe Piepiora, pomoćni direktor igre Diablo 4, dao je pregled novih promena u itemizaciji i plenu. Razvojni tim je mesecima radio na ovoj prepravci, sa planovima da potpuno promeni kako funkcionišu afiksi, kao i izrada opreme.

U svom trenutnom stanju, grind za loot u Diablo 4 je previše, a većina plena obično je niskog kvaliteta, popunjavajući ograničeni inventar igrača smećem koje je predodređeno za rastavljanje ili prodaju. Sa sezonom 4, loot dropovi će se više fokusirati na kvalitet nego na količinu, a mnogi od predmeta se prepravljaju. Developeri su takođe proveli neko vreme uklanjajući beskorisne afikse koje niko ne voli, dizajnirajući manji bazen afiksa koji su relevantniji za igrače i imaju veći uticaj, iz kojeg će loot drops vući. Ovo će proces sortiranja opreme učiniti jednostavnijim, a pronalaženje nadogradnji opreme koje imaju veći uticaj biće manje mukotrpano.

Igrači na World Tier 3 sada će dobijati samo sacred predmete, a oni koji prelaze na World Tier 4 će videti samo Ancestral predmete, dalje smanjujući količinu smeća koje igrači treba da sretnu. Da bi se ubrzale stvari u end-game, padovi legendarnih predmeta od ubijanja čudovišta na nivou 95 ili višem će biti garantovano da imaju 925 snage predmeta.

Unapređujući fokus na zajednicu Diablo 4, igrači će sada takođe moći da trguju legendarnim predmetima i unikatima. To znači da je verovatno da će se formirati crno tržište, ali to takođe znači manje frustrirajuća iskustva za prijatelje koji igraju zajedno. Bilo je mnogo puta kada su mi padali predmeti koje moji prijatelji traže i obrnuto, bez načina za trgovinu. Sada, ovaj scenario može biti ostavljen u prošlosti.

Codex of Power takođe dobija prepravku. Od sada, vaš codex of power će se automatski ažurirati tokom vremena. Ako rastavite komad legendarnog oružja sa moćnijom verzijom efekta iz codex of power, sada ćete imati pristup toj moćnijoj stat roli trajno. To takođe znači manje vremena provedenog kod The Occultista razbijajući opremu da biste sačuvali moćne afikse u svom inventaru. Kada imate najviši mogući rang moći, unos u codex će postati zlatan.

Što se tiče izrade, novi Tempering sistem dolazi u sezoni 4 i omogućiće igračima da dodaju nove afikse predmetima. U end-game, Masterworking će biti dostupan, omogućavajući vam da nadogradite svoje predmete dalje do 12 rangova, pri čemu svaka četiri ranga donose masivan podsticaj afiksima na predmetu.

Prirodno, dolaziće i više promena klasa, ali ćemo čuti više o tim promenama bliže lansiranju sezone 4. Nažalost, sezona neće početi sredinom aprila kako je ranije planirano. Da bi se omogućilo dodatno vreme za testiranje, neko od kojeg će biti javno kroz PTR, sezona 4 će sada debitovati u maju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More