ChatGPT može naglas da vam pročita odgovore

0
68
chatgpt-moze-naglas-da-vam-procita-odgovore

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

ChatGPT za mobilne uređaje i web dobio je novu funkciju – Read Aloud omogućava da se odgovori na postavljena pitanja pročitaju naglas.

PCPress.rs Image

Nova opcija je korisna za one koji su stalno u pokretu, pa nemaju vremena da se zaustave i odgovor pročitaju sami. Dragocena je i onima koji žive sa oštećenim čulom vida, a ChatGPT može da im se obrati u pet različitih glasova, na 37 jezika.

OpenAI je ChatGPT opciju za glasovno upravljanje lansirao u septembru 2023. godine, pa korisnici od tada mogu da pitaju bez korišćenja tastature. Chatbot je u tom slučaju davao pisane odgovore, a uloge su sada obrnute – sa Read Aloud ChatGPT govori, a korisnik sluša.

ChatGPT can now read responses to you.

On iOS or Android, tap and hold the message and then tap “Read Aloud”. We’ve also started rolling on web – click the “Read Aloud” button below the message. pic.twitter.com/KevIkgAFbG

— OpenAI (@OpenAI) March 4, 2024

U iOS i Android aplikacijama može da se tapne na poruku i kratko zadrži da bi se pokrenuo Read Aloud plejer, a u web verziji ispod poruke postoji ikonica u obliku megafona preko koje se ChatGPT stimuliše da progovori. Vrlo jednostavno.

Izvor: The Verge

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.