Baldur’s Gate 3 prodat u preko 15 miliona primeraka

0
45
baldur’s-gate-3-prodat-u-preko-15-miliona-primeraka

Iako je bio daleko najveća priča o uspehu 2023. godine, Larian Studios su bili prilično zatvoreni kada je reč o prodajnim brojkama Baldur’s Gate 3. Ipak, tim je dao dovoljno nagoveštaja da sugeriše da je ovaj univerzalno hvaljeni RPG prodao oko 15 miliona kopija.

Tokom nedavnog intervjua za Gamespot, osnivač i izvršni direktor Larian Studios, Swen Vincke, govorio je o svim mogućim temama koje okružuju Baldur’s Gate 3 – od njegove prošlosti, do sadašnjosti i budućnosti.

Razgovarajući o ogromnom uspehu Baldur’s Gate 3, Swen Vinke je otkrio da je “skoro duplirao DOS2 [Divinity Original Sin 2] sada, tako da ide zaista, zaista dobro jer je DOS2 bio veoma uspešan. Tako da je premašilo ono što smo očekivali.”

Iako konkretni brojevi nisu bili podeljeni, kako je izračunao Son of Sparda, igra je verovatno prodala oko 15 miliona kopija s obzirom na to da je rečeno da je DOS2 utrostručio prodaju svog prethodnika 2019. godine – sa tom igrom koja je u to vreme prodala 2,5 miliona kopija.

Ostavljajući po strani osnovnu matematiku, sigurno je reći da će Baldur’s Gate 3 biti konkurent za jednu od najprodavanijih igara 2024. godine, uprkos tome što je izdan prošlog leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More