Drama se nastavlja – Embracer Group se deli na 3 zasebne kompanije

0
59
drama-se-nastavlja-–-embracer-group-se-deli-na-3-zasebne-kompanije

Embracer Group je proveo više od godinu dana u velikom restrukturiranju, prodajući brojne studije i zatvarajući druge kako bi poboljšao finansijsku situaciju kompanije. Sada je Embracer najavio sledeći korak u svemu ovome, sa masivnom organizacijom koja se deli na tri kompanije.

Od sada će se Embracer deliti na tri odvojeno trgovane kompanije. Prva će biti Asmodee Group, koja će se sastojati od stonih igara, poput Catan, Exploding Kittens, The Lord of the Rings card game, Ticket to Ride, 7 Wonders i drugih. Zajedno, Asmodee grupa drži 23 studija i preko 300 franšiza.

Druga nova kompanija je Coffee Stain & Friends, koja se sastoji od studija i izdavača Embracera fokusiranih na indie. Kako samo ime sugeriše, ova grupa uključuje Coffee Stain, kao i Ghost Ship, Tuxedo Labs i THQ Nordic. Zajedno, ova grupa nadgleda igre poput Neverwinter, Star Trek Online, Deep Rock Galactic, Valheim, Satisfactory, Wreckfest i Goat Simulator 3.

Na kraju, kompanija za igre AAA fokusa će biti Middle-Earth Enterprises & Friends, i sastoji se od studija poput Warhorse, Vertigo Games, Tripwire, 4A Games, Dark Horse, Crystal Dynamics i Eidos Montreal. Ove kompanije će nadgledati IP poput Metro, Kingdom Come Deliverance, Dead Island, The Lord of the Rings, Killing Floor i Tomb Raider. Zanimljivo je da Deus Ex ne dobija pomen i s obzirom da je nedavno otkazana igra Deus Ex, to ne sluti dobro za neposrednu budućnost serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More