Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

0
67
amazon-ulaze-dodatnih-2,75-milijardi-u-startup-anthropic

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Anthropic je pristao da koristi Amazon Web Service data centre za pokretanje nekih svojih operacija i da koristi Amazonove kompijuterske čipove.

PCPress.rs Image

Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi dolara u Anthropic čime dovršava posao koji je sklopio prošle godine za podršku u pokretanju veštačke inteligencije i proširenje partnerstva između kompanija. Ova infuzija dovodi ukupnu Amazonovu investiciju u Anthropic na 4 milijarde dolara. Kao deo tog posla, Amazon ima prava da uloži dodatna sredstva u obliku konvertibilne novčanice, pod uslovom da to učini pre kraja marta.

Kao deo povezivanja, Anthropic je pristao da koristi Amazon veb usluge za napajanje nekih svojih operacija i da koristi Amazonove kompjuterske čipove napravljene po meri. Anthropic se obavezao da će koristi čipove od Google i još jednog bliskog partnera.

Anthropic je povezan sa više velikih tehnoloških kompanija, uključujući Google, koji se pridružio rundi finansiranja od 450 miliona dolara prošlog maja. Google i Amazon su partneri Antrhopic u računarstvu u oblaku.

Izvor: gadgets360.com

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.