Amazon Music uvodi generativni AI pri kreiranju plejliste

0
60
amazon-music-uvodi-generativni-ai-pri-kreiranju-plejliste

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Amazon Music se pridružuje Spotify-u da nudi generativnu funkciju liste za reprodukciju koju pokreće veštačka inteligencija. Za sada, Maestro je dostupan u beta verziji za mali broj korisnika Amazon Music-a u SAD na iOS-u i Android-u.

PCPress.rs Image

Maestro na početnom ekranu

Ljudi koji su uključeni u beta verziju videće Maestro na početnom ekranu nakon što ažuriraju na najnoviju verziju aplikacije. Oni takođe mogu da pristupe alatu dodirom na dugme plus da bi napravili novu listu pesama.

Ideja je da se koriste uputstva prirodnog jezika za kreiranje bilo koje vrste plejliste koje možete zamisliti. Vaši upiti mogu uključivati zvukove, aktivnosti, emocije, pa čak i emotikone. Amazon predlaže da biste mogli zamoliti Maestra da napravi listu pesama koje zvuče kao robotski emoji.

Na osnovu tih ideja, čini se da je Maestro manje-više spreman da se nosi sa svim zahtevima koje možete da mu bacite, iako Amazon napominje da je tehnologija još uvek u beta verziji. Kao takav, Maestro možda neće uvek odmah ispraviti stvari. Kompanija takođe kaže da ima zaštitne mere za zabranu uvredljivog jezika i neprikladnih uputstava.

Amazon planira da uvede Maestro šire tokom vremena. Kako stvari stoje, pretplatnici na Amazon Music Unlimited mogu odmah da slušaju Maestro liste pesama i da ih sačuvaju za kasnije (ili da ih podele sa prijateljima). Glavni članovi i korisnici na besplatnom nivou podržanom oglasima mogu da slušaju 30-sekundne preglede svojih plejlista pre nego što ih sačuvaju.

Ranije ovog meseca, Spotify je debitovao sličnu funkciju za Premium članove u Velikoj Britaniji i Australiji. AI Playlist radi na isti način kao i Maestro.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.