Trenutno nema planova za otkazivanje Xbox konzola

0
112
trenutno-nema-planova-za-otkazivanje-xbox-konzola

Još uvek čekamo ‘poslovno ažuriranje’ Xboxa, tokom kojeg će Microsoft jasno izneti svoje planove za buduće multiplatformske igre, nakon niza curenja informacija i glasina koje su prošle nedelje poslale Xbox fanove u epizodu besa. U međuvremenu, čujemo više o diskusijama koje se odvijaju unutar Xboxa, uključujući uveravanja od strane viših rukovodilaca da će Xbox konzole nastaviti da postoje.

S obzirom da Microsoft razmišlja o prelasku na razvoj multiplatformskih igara, budućnost Xbox konzola bila je neizvesna. Bez ekskluzivnih igara, prodaja prilagođenog hardvera sa gubitkom ima manje smisla, posebno kada se te iste igre mogu igrati na konkurentskoj platformi, ili na PC-u. Međutim, u poslednjim danima, došlo je do svetla da su glasine možda malo izmakle kontroli. Iako će neke igre biti multiplatformske, Microsoft će i dalje nastaviti da razvija ekskluzivne igre za Xbox konzole i PC.

Kako je izvestila Shannon Liao, izvršni direktor Microsoft Gaming, Phil Spencer, održao je unutrašnji sastanak u Xboxu prošle nedelje, tokom kojeg su zaposleni obavešteni da “nema planova” za prestanak proizvodnje Xbox konzola, dodajući da će sistem ostati deo Microsoftove strategije više uređaja.

Ranija curenja sa suđenja Microsoft v FTC pokazuju da Microsoft već ima planove za nove Xbox konzole, sa sistemom sledeće generacije koji će debitovati 2028. godine, prelazeći na potpuno digitalno i napuštajući fizičke igre zauvek. Microsoft se već sada priprema za ovu budućnost, sa predstojećim naslovima poput Hellblade 2: Senua’s Sacrifice koji će biti isključivo digitalni, bez planiranog izdanja fizičkog diska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More