Sea of Thieves na PS5 donosi 120FPS, DualSense podršku i još dosta toga

0
62
sea-of-thieves-na-ps5-donosi-120fps,-dualsense-podrsku-i-jos-dosta-toga

Kao deo nedavne promene Microsofta prema multiplatformskom pristupu sa svojim first party igrama, proizvođač konzola je izdao Pentiment i Hi-Fi Rush za PlayStation 5. Sledeći je Sea of Thieves, sa timom u Rare koji potvrđuje cross-play, cross-progression, 120fps i još mnogo toga.

Objavljujući neku vrstu FAQ-a na svom blogu, tim u studiju Rare ponudio je tonu novih detalja pred izlazak Sea of Thieves za PS5 30. aprila.

Prvo i osnovno, igra će uključivati cross-progression, sa igračima na PS5 koji mogu povezati svoje naloge kako bi sinhronizovali “Commendations, cosmetics, Twitch Drops i akumulirano zlato, Doubloons i Ancient Coins.”

Uz cross-progression, Sea of Thieves na PS5 će omogućiti igračima da omoguće ili onemoguće cross-play, što znači da igrači na PS5 mogu ploviti i pljačkati sa svojim prijateljima bez obzira na izbor platforme.

Kao i Xbox verzija, Sea of Thieves na PS5 će ponuditi 4k60fps mod uz 1080p/120fps opciju.

Međutim, izdanje za PS5 će uključivati neke zgodne jedinstvene funkcije – prvenstveno vezane za DualSense kontroler. Iako je tim potvrdio da nema planova za PSVR2 verziju igre, Sea of Thieves na PS5 će podržavati haptiku, okidače i zvučnik/mikrofon DualSensa za ukupno dodatni osećaj imerzije.

Na osnovu ovoga, čini se da Rare pristupa stvarima u vezi sa izdanjem Sea of Thieves za PS5 na najbolji mogući način. Biće zanimljivo videti kako će igra biti prihvaćena nakon njenog lansiranja na PS5.

Read More