Microsoft je kažnjen sa 242 miliona dolara

0
133
microsoft-je-kaznjen-sa-242-miliona-dolara

PCPress.rs Image

Spor je vezan za Cortanu.

PCPress.rs Image

IPA je podnela tužbu 2018. godine

Microsoft mora platiti vlasniku patenta IPA Technologies 242 miliona dolara, rekao je federalni sud u Delaveru. Utvrđeno je da Microsoft-ov softver virtuelnog asistenta Cortana krši IPA patent.

Sud se složio sa IPA nakon nedelju dana suđenja da Microsoft-ova tehnologija prepoznavanja glasa krši patentna prava IPA u softveru za komunikaciju putem računara.

IPA je podružnica kompanije za licenciranje patenata Wi-LAN, koja je zajednički vlasnik kanadske tehnološke kompanije Quarterhill i dve investicione firme. Kupila je patent od SRI International’s Siri Inc, koju je Apple kupio 2010. godine i čiju tehnologiju je koristio u svom virtuelnom asistentu Siri.

“Mi i dalje imamo poverenja da Microsoft nikada nije povredio patente IPA-e i uložićemo žalbu,” rekao je portparol Microsoft-a.

IPA je podnela tužbu 2018. godine, optužujući Microsoft za povredu patenata vezanih za lične digitalne asistente i navigaciju podataka putem glasa.

Slučaj je kasnije sužen na jedan IPA patent. Microsoft je tvrdio da ne krši i da je patent nevažeći. IPA je takođe tužila Google i Amazon zbog svojih patenata. Amazon je pobedio u tužbi IPA-e 2021. godine, a slučaj protiv Google-a je još uvek u toku.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.