Red Dead Redemption 2 stigao na 7. mesto najprodavanijih igara svih vremena

0
99
red-dead-redemption-2-stigao-na-7.-mesto-najprodavanijih-igara-svih-vremena

Red Dead Redemption 2 se još uvek smatra vrhuncem pripovedanja za mnoge. Sa očaravajućim otvorenim svetom, ovo izdanje developera Rockstar Games ne zna kada da stane, postižući nove prekretnice sa svakim novim kvartalom.

Take-Two je upravo održao poziv za investitore gde je kompanija otkrila nekoliko prodajnih brojki za različite franšize. Poziv za investitore potvrdio je da je Red Dead Redemption 2 prešao 61 milion prodaja.

Ova prekretnica čini ga 7. najprodavanijom igrom svih vremena. Prekretnicu je prethodno držao Elder Scrolls 5: Skyrim od Bethesde, koji je prodao 60 miliona jedinica.

Red Dead Redemption 2 je brzo zatvarao ovu poziciju tokom poslednjeg kvartala, dostigavši 57 miliona prodaja. Tokom praznika, ovaj naslov je bio podvrgnut raznim popustima i promocijama, ostvarivši dodatnih 4 miliona prodaja.

U međuvremenu, cela franšiza je ostvarila 86 miliona prodaja, sa nedavno izdatim remasterom prve igre koji takođe doprinosi ovoj brojci. Pošto ove godine nije bilo planirano izdanje Rockstar Gamesa, očekuje se da će franšiza dalje napredovati.

Red Dead Redemption 2 će nastaviti da bude najnovija igra developera na tržištu barem još jednu godinu. Stoga, trebalo bi da bude u mogućnosti da ostvari nekoliko dodatnih miliona u prodaji.

Read More