Rab Khroma Tour GORE-TEX Infinium rukavice: Robustna zaštita za vožnju po zaleđenom terenu

0
51
rab-khroma-tour-gore-tex-infinium-rukavice:-robustna-zastita-za-voznju-po-zaledjenom-terenu

Da bi se upotpunila Rab-ova specifična ski kolekcija Khroma, rukavica Khroma Tour GORE-TEX Infinium pruža postavljenu vunu i zaštitu od vetra za avanture po zaleđenim terenima. To su klasično stilizovane i dobro opremljene rukavice koje će ponuditi idealan nivo svestranosti za neke skijaše. Međutim, nisu idealne za prolećno istraživanje ili ledene dubine januara.

Rab je jedan od najpoznatijih britanskih planinskih brendova, čije nasleđe se dobro prenelo i van granica Velike Britanije. Međutim, istorijski je bio povezan sa penjanjem i planinarenjem.

Za koga su namenjene rukavice Khroma Tour GORE-TEX Infinium?

U okviru Khroma kolekcije postoje tri modela rukavica; dva modela sadrže Primaloft izolaciju i potpuno vodootpornu Gore-Tex membranu, pri čemu su modeli sa gauntlet stilom namenjeni slobodnim vozačima, dok je verzija ispod manžetne namenjena turašima. Ovaj Infinium model koristi sličan dizajn ispod manžetne (tako da jakna preklapa rukavicu umesto obrnuto) i jasno je usmeren ka skijaškim turašima; sa manje izolacije i više prozračnosti.

Rab Khroma Tour GORE-TEX Infinium Glove: Materijali

Khroma Tour GORE-TEX Infinium Glove

Važno je napomenuti da ovaj model – sa Gore-Tex Infinium – nije vodootporan. Membrana korišćena ovde je tehnologija otporna na vetar, i iako je vrlo otporna na vodu, ne pruža istu zaštitu od vremenskih uslova.  Ovaj model takođe ne sadrži Primaloft izolaciju, već se umesto toga opredelio za skromno postavljen flis koji drži stvari toplim, ali to znači da nisu prikladne za najhladnije dane. S obzirom na to da je osećaj hladnoće od vetra često glavni faktor za hladne ruke, membrana za zaustavljanje vetra obavljaće veći deo posla.

Konačno, spoljašnjost rukavice je kvalitetna Pittards koža koja odmah daje poverenje u sposobnost rukavice da se suoči sa svim što planina stavi na put. Ceo paket deluje toplo. Za sve one koji bi mogli da se spuste u kuloar ili sakriju svoje skije za konačno penjanje na vrh, ove prednosti će sigurno biti od interesa.

Rab Khroma Tour GORE-TEX Infinium Glove: Stil, Pasform i Karakteristike

Khroma Tour GORE-TEX Infinium Glove

Stil rukavica Khroma Toura je klasično pouzdana koža, i izgledaju sjajno u tom pogledu. Pasform, kao i kod bilo koje rukavice, stvar je ukusa. Za sve one koji smatraju da su Hestra rukavice malo uske na prstima, ove mogu bolje odgovarati. S druge strane, nekome sa vitkim prstima mogu delovati malo oblikovano.

Karakteristike su malo oskudne – i s obzirom na to da su dizajneri imali na umu uzbrdicu, možda je to bonus. Inače, prilagođavanje čičak trake na zglobu radi dobro i postoji kopča koja ih drži zajedno.

Read More