Predstavljamo Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8, koji dobija ozbiljna unapređenja (uključujući sekundnu kazaljku u obliku rakete)

0
57
predstavljamo-omega-speedmaster-dark-side-of-the-moon-apollo-8,-koji-dobija-ozbiljna-unapredjenja-(ukljucujuci-sekundnu-kazaljku-u-obliku-rakete)

Male promene na satu često zahtevaju više od lupe da bi razumeli. Ponekad brend dodaje značajna, a postepena unapređenja na satu o kojima niko nije očekivao na način koji čuva duh originala i jednostavno ga poboljšava. To je slučaj sa satom Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 Edition.

Originalni dizajn je objavljen 2018. godine, obeležavajući 50. godišnjicu same misije. Neponovljivi James Stacey je predstavio taj sat. Dok je on divljao o posadi Apollo 8 i njihovom putovanju oko Meseca deset puta pre nego što su se sigurno vratili kući, takođe je detaljno opisao šta je, u to vreme, bio jedinstven estetski napredak u odnosu na trenutnu generaciju porodice Dark Side of the Moon. To je značilo poluskeletirani raspored brojčanika sa specifičnim mesečevim završetkom na površini brojčanika i keramičko kućište od 44,25 mm koje je, u to vreme, sadržalo Omega kalibar 1861 mehanizam – koji je takođe pokretao Mesečev sat… u to vreme.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Sve, od završne obrade brojčanika do obrade mehanizma i kućišta, unelo je novu energiju u seriju DSOTM na način na koji do sada nismo videli. Pa, čini se da je Apollo 8 bio u mislima brenda, jer je Omega izabrala ovaj sat da napravi mala, ali značajna unapređenja kako estetska tako i funkcionalna.

Jedan od glavnih, a manjih promena je novi mehanizam, Kalibar 3869, koji ima laserski reljef Meseca na crnom glavnom ploči i mostovima. Novi mehanizam predstavlja novu viziju prikaza gde je prednja strana – sa strane brojčanika – inspirisana pogledom na Mesec sa Zemlje, dok je zadnja strana tamna strana (Meseca).

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

S obzirom da je prethodna verzija imala Kalibar 1861, upotreba Kalibra 3869 predstavlja i prekretnicu, jer Dark Side of the Moon sada otkucava sa METAS sertifikovanim mehanizmom. Sa ovim unapređenjem, sat zadržava svoje prethodne proporcije od 44,25mm u prečniku, uz smanjenje debljine sa 13,8mm na 13mm. Cena se znatno povećala sa oko 9.000 dolara na 14.300 dolara, što može biti pripisano novom mehanizmu i visokom nivou završne obrade.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Drugi deo novosti je „patent pending small-seconds hand“ (ručica malih sekundi sa zaštićenim patentom). Ništa manje cool je oblik ručica Saturn V rakete na poziciji devet sa toliko dubine i detalja. Kako Omega objašnjava, snažna 3D struktura je postignuta laserskim graviranjem, dok su boje postignute belim lakom, ablacijom i laserskom crnom bojom. Upotreba keramičkog kućišta je izazov sam po sebi. Ko zna koliko bi trebala biti mala ta ručica Saturn V u manjem kućištu?

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8: Referenca 310.92.44.50.01.001, 44,25mm x 13mm, razmak između spojnica 21mm, 50mm razmak između spojnica. Crno keramičko kućište, vodootpornost do 50m, METAS kalibar 3869, ručno navijanje sa rezervom snage od 50 sati, Cena: 14.300 dolara.

Read More