Play!Con Spring 2024: Aleksej Krpan – Život piše romane. I kvestove!

0
53
play!con-spring-2024:-aleksej-krpan-–-zivot-pise-romane.-i-kvestove!

Pred nama je prolećni Play!Con, zakazan za 23. mart kao jednodnevni događaj gde nas očekuje niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće scene. Play!Con konferencija će se po prvi put održati uživo u Novom Sadu, i to u sklopu Gaming Week događaja!

Upoznajte našeg sledećeg gosta, Alekseja Krpana, pisca i glasovnog glumca koji je poznat po njegovom radu u Bohemian Pulp i Sensible Shouting studijima.

Nakon silnih godina provedenih u novinarstvu, gde se vala nabrusio veština strpljenja i rečitosti, Aleksej je konačno zagazio u video igre. Srećom, oduvek se bavio dubinom i značenjem igara te je svaka naredna delatnost u toj oblasti bila luk i voda. Glavna od tih delatnosti je pisanje, a u ovom trenutku – za naslov “Let Bions Be Bygones”, studija Bohemian Pulp. Pored toga, Aleksej kao glasovni glumac tumači veliki broj uloga u tom naslovu, paralelno koordinirajući celim procesom i kao reditelj glasovne glume.

Pisanje za video igre je sasvim posebna vrsta pisanja. Veštine pisanja koje su već prisutne kod onoga koji stvara, moraju biti dopunjene veštinama i razmišljanjem koji su svojstveni mediju koji anticipira makar minimalno angažovanje igrača. Dobra vest je da je ovo veoma savladivo i da uveliko postoje uobičajene prakse za uspostavljanje uverljivih narativnih tokova. Kada se u proces umeša i glasovna gluma, sklonosti pisca dramskim umetnostima mogu da naprave značajnu razliku. Đavo je u detaljima.

Predavanje sa Aleksejem će se održati u subotu, 23. marta u 15:00 časova. Posetite nas na Play!Con štandu u Master hali Novosadskog Sajma! Ulaz je potpuno besplatan za sve!

Ako kojim slučajem niste u mogućnosti da prisustvujete našem malom prolećnom skupu, bez brige – sva predavanja će biti snimljena i objavljena na zvaničnom Play! YouTube kanalu. Za sve vesti o Play!Con Spring 2024 pratite naš sajt i Instagram stranicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More