Otpuštanja u oblasti medicinske tehnologije 

0
104
otpustanja-u-oblasti-medicinske-tehnologije 

Top50 2023

PCPress.rs Image

Industrija medicinske tehnologije već je otpustila stotine radnih mesta u prvim nedeljama godine, nastavljajući trend industrije iz 2023. 

PCPress.rs Image

 Medtronic, Abbott, Boston Scientific i Johnson & Johnson bili su među dugačkom listom kompanija koje su prošle godine eliminisale pozicije kako bi smanjile troškove dok je privreda nastavila da se oporavlja od efekata pandemije COVID-19 i kao odgovor na makroekonomske pritiske i pritiske u lancu snabdevanja. 

 Iako nije bila samo medicinska kompanija, 3M je imala jedno od najvećih otpuštanja prošle godine, otpuštajući više od 6.000 radnika. 

Kompanije su do sada prijavile solidno ekonomsko okruženje u četvrtom kvartalu koje će se verovatno poboljšati tokom ove godine. Na primer, rukovodioci kompanije Johnson & Johnson rekli su u januarskom obraćanju o zaradi da kompanija očekuje da će obim poslovanja u 2024. biti iznad nivoa pre pandemije. 

 Međutim, kompanije su nastavile da smanjuju radna mesta: Livanova i Illumina su u januaru podnele planove za otpuštanje više od 100 radnika, dok je Zimmer Biomet rekao da će eliminisati oko 3% svoje globalne radne snage, ili otprilike 540 ljudi. U međuvremenu, Globus Medical je otpustio više od 150 radnika u Kaliforniji, ciljajući na zaposlene u Nuvasivu, samo nekoliko meseci nakon što su dve kompanije zatvorile svoje spajanje od 3,1 milijarde dolara. 

Izvor: medtechdive.com

SBB


Tagovi: , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.