Novi Xiaomi tablet sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom

0
75
novi-xiaomi-tablet-sa-snapdragon-8-gen-3-cipsetom

Summary

Xiaomi je spreman da iznenadi svoje korisnike novim tabletom, Xiaomi Pad 7 serijom, koja će već sledećeg meseca biti lansirana na tržištu. Iako je prethodni model, Xiaomi Pad 6, bio veoma dobar uređaj, najnoviji tablet će doneti impresivna unapređenja. Prema […]

Novi Xiaomi tablet sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom

Xiaomi je spreman da iznenadi svoje korisnike novim tabletom, Xiaomi Pad 7 serijom, koja će već sledećeg meseca biti lansirana na tržištu. Iako je prethodni model, Xiaomi Pad 6, bio veoma dobar uređaj, najnoviji tablet će doneti impresivna unapređenja.

Prema informacijama insajdera Digital Chat Station, Xiaomi Pad 7 Pro će biti pokretan najnovijim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, dok će jeftinija verzija koristiti generaciju stariji Snapdragon 8 Gen 2. Oba modela će biti dostupna u Kini.

Najveća atrakcija Xiaomi Pad 7 Pro tableta će biti LCD ekran dijagonale 12,45 inča, koji se može osvežavati brzinom do 144 Hz. Odnos stranica će biti 16:10, pružajući optimalan doživljaj tokom upotrebe.

Jedna od najimpresivnijih karakteristika ovog tableta je baterija kapaciteta od 10.000 mAh, ali ono što je još zapanjujuće je brzo punjenje koje podržava snagom do 120 W. To znači da će korisnici biti u mogućnosti da brzo napune tablet i maksimalno iskoriste njegove mogućnosti.

Xiaomi Pad 7 Pro će imati HyperOS korisnički interfejs, zasnovan na Android 14 operativnom sistemu. Na poleđini uređaja će se nalaziti sistem dvostrukih kamera od 50 MP, što će omogućiti visokokvalitetno fotografisanje.

Ukoliko se pokaže da su ove informacije tačne, Xiaomi će predstavljati jaku konkurenciju za Samsung i Apple. Ako Xiaomi uspe da zadrži relativno pristupačne cene, ne sumnjamo da će novi Xiaomi Pad 7 serija biti atraktivna opcija za korisnike koji žele moćan tablet.

Česta pitanja

1. Kada će biti lansiran Xiaomi Pad 7 serija tableta?

Xiaomi Pad 7 serija će biti lansirana sledećeg meseca.

2. Koje su glavne karakteristike Xiaomi Pad 7 Pro tableta?

Xiaomi Pad 7 Pro će biti pokretan najnovijim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom. Imaće LCD ekran dijagonale 12,45 inča sa osvežavanjem brzinom do 144 Hz. Baterija tableta ima kapacitet od 10.000 mAh, a podržava i brzo punjenje od 120 W. Na poleđini uređaja će se nalaziti sistem dvostrukih kamera od 50 MP.

3. Koje će verzije čipseta biti dostupne za Xiaomi Pad 7 seriju?

Xiaomi Pad 7 Pro će koristiti najnoviji Snapdragon 8 Gen 3 čipset, dok će jeftinija verzija koristiti generaciju stariji Snapdragon 8 Gen 2 čipset.

4. Koji će operativni sistem biti zasnovan na Xiaomi Pad 7 Pro tabletu?

Xiaomi Pad 7 Pro će imati HyperOS korisnički interfejs, zasnovan na Android 14 operativnom sistemu.

5. Kako se Xiaomi Pad 7 Pro tablet upoređuje sa konkurencijom?

Ako se ove informacije pokažu tačnim, Xiaomi Pad 7 Pro će predstavljati jaku konkurenciju za Samsung i Apple.

Definicije ključnih termina:

– Snapdragon: Serija procesora proizvedenih od strane Qualcomm-a, koja se često koristi u pametnim telefonima i tabletima.

– LCD ekran: Liquid Crystal Display (LCD) je vrsta ekrana koji koristi tečne kristale za prikazivanje slike.

– Osvežavanje ekrana: Osvežavanje ekrana se odnosi na broj puta u sekundi kada se slika na ekranu ažurira.

– Kapacitet baterije: Kapacitet baterije se odnosi na količinu električne energije koju baterija može da skladišti, izraženu u mAh (milijamper satima).

– Brzo punjenje: Brzo punjenje je tehnologija koja omogućava da se baterija napuni sa većom snagom, što rezultira bržim vremenom punjenja.

– HyperOS: HyperOS je korisnički interfejs koji je razvijen od strane Xiaomija za svoje tablete i telefone, zasnovan na Android operativnom sistemu.

– Dvostruke kamere: Sistem dvostrukih kamera se odnosi na postojanje dve kamere na poleđini uređaja, koje rade zajedno kako bi pružile bolje fotografije.

Predloženi veze

Xiaomi – zvanična stranica Xiaomija

Read More