Nosač skija u zimskom periodu

0
59
nosac-skija-u-zimskom-periodu

Nosač Chuck Bucket za skije je bez ikakvih dodataka, ali upravo to ga čini posebno prijateljskim za korisnike. Možda ste nešto slično videli na zadnjem delu komercijalnih šatl furgona za prevoz skijaša koji voze oko skijaških centara. Ta vozila moraju biti efikasna sa prostorom kada prevoze putnike sa prtljagom i skijaškim torbama između aerodroma i skijaškog područja. Jednostavna „kofa“ na zadnjem delu furgona znači da vozači šatl vozila ne moraju podizati skije do kutije ili nosača na vrhu furgona, niti neugledno stavljati skije ispod klupa furgona i žrtvovati udobnost putnika.

Ove pogodnosti mogu biti jednako korisne i za svakodnevne skijaše i bordere koji idu u planine. Chuck Bucket je olakšao utovar i istovar skija u poređenju sa korišćenjem krovne kutije ili nosača. Mehanizam naginjanja je korisna sprava koja vam omogućava pristup zadnjim vratima SUV-a, gepeku ili prtljažniku automobila. Za pikap kamione i vozila sa preklopnim zadnjim vratima, set „Full-Tilt Upgrade Plates“ omogućava naginjanje nosača sve do ravne površine, bez ometanja pristupa.

Chuck Bucket

Nosač Chuck Bucket može biti posebno koristan vlasnicima privatnih furgona, prepravljenih furgona, kampera i RV vozila. Za ova vozila, stvaranje pristupa skijama i daskama na krovu može biti teško i skupo, čak i sa pričvršćenjem lestvica.

Postoje neki nedostaci Chuck Bucket-a, ali se lako mogu rešiti. Prvo, nema integrisanog sistema zaključavanja da spreči krađu skija ili daska ostavljenih u kofi. Rešenje je MasterLock Python Cable Lock od treće strane, da se skije zaključavaju za nosač, iako i dalje nije tako sigurno kao zaključana krovna kutija ili nosač na krovu. Nosač sam po sebi može biti zaključan za vozilo pomoću zaključane rupe za vuču.

Još jedan nedostatak je da su skije i snowboardi izloženi vremenskim uslovima i prljavštini na Chuck Bucket-u (nešto o čemu se ne morate brinuti sa krovnom kutijom). To važi za bilo koji nosač skija/daska sa stezanjem. Ali, sa većinom drugih krovih nosača, ne možete skladištiti skije ili daske u torbi za skije. Chuck Bucket, međutim, lako može da smesti skije i daske u torbu, čak i u čvrstu kutiju da ih zaštiti od vremenskih uslova.

Chuck Bucket

Chuck Bucket se ne sklapa ravno za praktično skladištenje van sezone, pa ćete morati da pronađete prostor u garaži da ga smestite kada ga ne koristite. Međutim, zahvaljujući otpornosti na vremenske uslove, možete ga čuvati i napolju, ako je ograničen prostor unutra.

Read More