Nastavak za Cyberpunk 2077 obećava da će biti fuzija filma i igre

0
49
nastavak-za-cyberpunk-2077-obecava-da-ce-biti-fuzija-filma-i-igre

U najnovijem talasu zapošljavanja, CDPR traži glavnog dizajnera kinematografije za nastavak Cyberpunk 2077. Zanimljivo je da će druga igra u franšizi ponuditi ‘jedinstvenu fuziju filma i igre’, koja će vizuale podići na viši nivo.

Prema listingu, tim će se fokusirati na izradu kinematografskih sekvenci. One će kombinovati motion capture, animaciju koja predvodi klasu, i druge tehnike prezentacije da bi stvorile nešto zaista divno.

Visoko interaktivne sinematične sekvence koristeći biblioteke animacija i motion capture, stvarajući jedinstvenu fuziju filma i igre.

CDPR Job Listing

Ovo izgleda kao potpuno nov pravac ka kojem industrija ide. Hideo Kojima je najavio više igara sa velikim fokusom na filmske elemente poput Physint i OD, sarađujući sa Playstation i Xbox.

Takođe, predstojeći Death Stranding 2 će navodno zamagliti linije između fikcije i stvarnosti sa Decima engine. Generalno, očekujemo da prezentacija igre napravi još jedan ogroman skok u godinama koje dolaze. Pored toga, listing nagoveštava mnogo drugačiji pravac za međucene. Dok su u originalnoj igri bile iz prvog lica, ova bi mogla imati perspektivu trećeg lica za cutscene koje prikazuju dublji fokus na uranjanje na nov način.

Međutim, CDPR navodi da perspektiva kamere još nije odlučena. Iako Cyberpunk 2077 već izgleda sjajno, dizajniran je za hardver koji je star preko deset godina.

Ovo ga čini verovatno inferiornim u odnosu na linearne i fokusirane igre poput Alan Wake 2. Međutim, sa novim konzolama, Unreal Engine 5, i ciljem CDPR za filmske kvalitete, nastavak bi mogao biti pravi prizor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More