Meta u aprilu dodaje AI u Ray-Ban naočare 

0
64
meta-u-aprilu-dodaje-ai-u-ray-ban-naocare 

Meta će uvesti veštačku inteligenciju u svoje Ray-Ban pametne naočare od sledećeg meseca, navodi se u izveštaju New York Times. Multimodalne funkcije veštačke inteligencije, koje mogu da izvrše prevod, zajedno sa identifikacijom objekata, životinja i spomenika, bile su u ranom pristupu od prošlog decembra. 

PCPress.rs Image

Korisnici mogu da aktiviraju pametnog pomoćnika naočara tako što će reći „Hej, Meta“, a zatim izgovoriti upit ili postaviti pitanje. Zatim će odgovoriti preko zvučnika ugrađenih u okvire. NIT nudi uvid u to koliko dobro funkcioniše Metina veštačka inteligencija kada se naočare okreću u prodavnici, dok vozite, u muzejima, pa čak i u zoološkom vrtu. 

Iako je Meta veštačka inteligencija bila u stanju da ispravno identifikuje kućne ljubimce i umetnička dela, stvari nisu bile ispravne u 100 posto slučajeva. NIT je otkrio da su se naočare mučile da identifikuju životinje u zoološkom vrtu koje su bile daleko i iza kaveza. Takođe nije pravilno identifikovao egzotično voće, zvano čerimoja, nakon više pokušaja. Što se tiče AI prevoda, NIT je otkrio da naočare podržavaju engleski, španski, italijanski, francuski i nemački. 

Meta će verovatno nastaviti da usavršava ove karakteristike kako vreme bude prolazilo. Trenutno su AI funkcije u Ray-Ban Meta Smart naočarima dostupne samo preko liste čekanja za rani pristup za korisnike u SAD. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.