Tesla će potrošiti 500 miliona dolara na mrežu punjača

0
49
tesla-ce-potrositi-500-miliona-dolara-na-mrezu-punjaca

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Tesla će potrošiti više od 500 miliona dolara ove godine na proširenje svoje mreže brzih punjača, rekao je izvršni direktor Elon Musk.

PCPress.rs Image

Proširenje Supercharger mreže

Pre samo nekoliko dana Musk je otpustio zaposlene koji su vodili taj posao.

“Samo da ponovim: Tesla će potrošiti znatno više od 500 miliona dolara na proširenje naše Supercharger mreže. Na taj način ćemo kreirati hiljade NOVIH punjača,” napisao je Musk u objavi na X-u.

“To je samo za nove lokacijama i proširenja, ne računajući operativne troškove, koji su mnogo veći,” dodao je Musk. Nakon otpuštanja prošle nedelje, Musk je rekao da Tesla planira da proširi Supercharger mrežu, ali sporijim tempom za nove lokacije.

Proizvođači električnih vozila sve više prihvataju Teslin severnoamerički standard punjenja. To dovodi do toga da su Teslini superpunjači sve bliži da postanu industrijski standard, na štetu konkurentnog kombinovanog sistema punjenja.

Međutim, Musk-ova odluka da otpusti ljude iz tima koji se bavio punjenjem električnih vozila remeti planove za postavljanje novih brzih punjača. Bajdenova administracija je dodelila državama 5 milijardi dolara tokom pet godina za izgradnju 500.000 EV punjača kao deo Nacionalnog programa infrastrukture za električna vozila. Tesla je do sada dobila većinu tih federalnih sredstava.

Izvor: Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.