Podela na dve strane – Sony najavio da Playstation ulazi u proces restruktuiranja

0
80
podela-na-dve-strane-–-sony-najavio-da-playstation-ulazi-u-proces-restruktuiranja

Sony je najavio da će šef PlayStationa, Jim Ryan, napustiti kompaniju pre izvesnog vremena. Sada je kompanija zvanično najavila njegovu zamenu. Počevši od juna, PlayStation će voditi dva izvršna direktora, jedan fokusiran na hardversku stranu poslovanja, a drugi na nadgledanje studija.

Hermen Hulst, koji je već bio na čelu PlayStation Studios, sada će preći u ulogu izvršnog direktora, nadgledajući novoformiranu grupu PlayStation Studio Business Group, koja je odgovorna za sve first-party igre, partnerstva sa trećim stranama, kao i za napore u prekrajanju medija, poput TV i filmskih adaptacija.

Hideaki Nishino će postati izvršni direktor PlayStation Platform Business Group, koja nadgleda sav PlayStation hardver, kao i dodatnu opremu, PlayStation Network i partnerstva sa trećim stranama sa spoljnim studijima i izdavačima.

Ovo je u suštini restrukturiranje poslovanja PlayStationa, odvajanje razvoja igara od hardvera i usluga. Vest je usledila nakon najnovijeg kvartalnog izveštaja o zaradi Sonija, u kojem smo takođe saznali da su prodaje konzola PS5 pale na godišnjem nivou, što je navelo Sony da revidira svoju prognozu za fiskalnu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More