Limitirana serija G-Shock sata je nadahnuta samurajskom kacigom

0
62
limitirana-serija-g-shock-sata-je-nadahnuta-samurajskom-kacigom

G-Shock je posvetio punu pažnju svojoj 40. godišnjici, ali njihovo najnovije izdanje sata će vas najviše oduševiti. Inspirisan kabutom, kacigom koju su nosili samurajski komandanti, G-Shock MR-G Shougeki-Maru (ref. MRG-B2000SG) ima sve što smo naučili da očekujemo od ovog brenda, plus još mnogo više.

Prvo, G-Shock je unajmio Suzukine Yuzana, majstora četvrte generacije izrade oklopa i kaciga, da napravi tradicionalnu kacigu povodom 40. godišnjice brenda, a na prednjoj strani ima tradicionalni maedate (samurajski grb). Sam grb je napravljen od strane posebnog umetnika i ima ucrtanog tigra. Kabuto koristi belu traku kako bi spojio različite ploče oklopa, zbog čega ovaj sat koristi belu Dura Soft gumenu narukvicu.

Bezel ide korak dalje. Svaki sat je potpuno jedinstven jer svaki ima bezel ručno izgraviran od strane metalurga Kobayashi Masao, a na njima se nalazi motiv tigra. Titanijumsko kućište ima tamno srebrno jon-plating kako bi nas podsetilo na boju kacige. Čak su i šrafovi od rubina na bezelu tu da nas podsete na samurajsku kacigu, jer su dugo poznati kao „kamen pobede“ i veruje se da nose energiju trijumfa nad teškoćama i pobede.

Napajan je solarnom energijom, vodootporan je do 200 metara, ima LED svetlo i može se povezati sa telefonom putem Bluetooth veze. Sat podešava tačno vreme preko radio-talasnih signala.

Read More