Nalog na Gmailu: Kako kreirati Google Workspace email nalog

0
54
nalog-na-gmailu:-kako-kreirati-google-workspace-email-nalog

Gmail je jedna od najstarijih i najpopularnijih email usluga, koja korisnicima nudi Google-ov set usluga i besprekornu integraciju sa Android ekosistemom. 

PCPress.rs Image

Kreiranje Gmail naloga je prilično jednostavno

Prema DemandSage-u, Gmail ima preko 1.8 milijardi aktivnih korisnika širom sveta do 2024. godine, što predstavlja otprilike 22.22 procenata svetske populacije. Gmail dodaje stotine korisnika svakodnevno, zahvaljujući svojim naprednim funkcijama, kao što su integracija sa veštačkom inteligencijom, automatizacija i snažna podrška za usluge trećih strana.

Kreiranje Gmail naloga je prilično jednostavno. Kao i kod bilo koje druge email usluge, Gmail koristi Google nalog kako bi omogućio pristup svojim uslugama, pored svih ostalih koje nudi Google. Evo kako da kreirate Gmail nalog u nekoliko jednostavnih koraka:

Idite na stranicu za registraciju

Otvorite bilo koji browser na svom računaru ili pametnom telefonu i idite na stranicu za registraciju Google naloga ili je pronađite na Google-u ili unesite URL direktno. Kliknite na dugme “Create Account” na veb stranici.

Popunite svoje podatke

Google će vas pitati za nekoliko detalja prilikom registracije. Unesite svoje ime i prezime, a zatim izaberite jedinstveno korisničko ime. Ako korisničko ime koje ste odabrali već postoji, Google će vam to reći i zatražiti da kreirate drugo korisničko ime ili izaberete jedno iz predloženih. Korisničko ime će biti deo pre “@gmail.com” u vašoj email adresi.

Kreirajte lozinku

Iako Google sada nudi prijavljivanje bez lozinke za svoje usluge, možda će vam biti potrebno da kreirate lozinku prilikom registracije. Izaberite jaku lozinku, kombinaciju slova velikog i malog slova, brojeva i posebnih znakova. Google će odbiti vašu lozinku ako ne zadovoljava minimalne kriterijume snage lozinke.

Potvrdite svoj broj telefona

Google će takođe tražiti da dodate broj telefona na svoj nalog, jer to pomaže u sigurnosti naloga i oporavku ako ikada zaboravite svoju lozinku. Dodavanje broja telefona takođe daje autentičnost vašem nalogu.

Prihvatite Google-ove uslove korišćenja i politiku privatnosti

Sledeći korak će biti da prihvatite Google-ove uslove korišćenja i politiku privatnosti. Ovo su dugi dokumenti, pa ako ne želite da prolazite kroz svaku liniju, možete koristiti pomoć AI usluge da ih sumira. Nije preporučljivo ignorisati uslove korišćenja i politiku privatnosti usluge koju ćete koristiti, iako to većina ljudi radi. Kliknite “I agree” da biste završili proces kreiranja naloga.

Vaš Gmail nalog je spreman

Veb stranica će vas automatski preusmeriti na vaš Inbox nakon što uspešno kreirate svoj Google nalog.

Izvor: Techlusive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.