Kevin O’Leari želi da kupi TikTok sa popustom do 90%

0
46
kevin-o’leari-zeli-da-kupi-tiktok-sa-popustom-do-90%

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

TikTok je na (ras)prodaji.

PCPress.rs Image

Početna ponuda koja je stigla do TikToka kreće se između 20 i 30 milijardi dolara. Dogovor bi zahtevao odobrenje Bele kuće.

Kevin O’Leari sastavio je ponudu za potencijalnu kupovinu TikToka sa početnom ponudom koja se kreće od 20 do 30 milijardi dolara – što je smanjenje vrednosti do 90% u odnosu na poslednji krug finansiranja kompanije.

Vrednost TikToka je procenjena na 220 milijarde dolara 2023. godine. Međutim, 2024. godine ova vrednost drastično opada zabranom rada na tržištu SAD-a. Kanadski biznismen bi ipak voleo da ima ovu igračku u svom posedu ukazujući da je to najveća zabavna i poslovna mreža u Americi.

Kupovinom TikToka novi vlasnik bi u svojim rukama imao algoritme koje kineska vlada sigurno neće prodati. Prema proceni biznismena kupovina TikToka je pravi bingo. Ne samo da se dobije jedan od najvećih brendova, 170 miliona korisnika, već i ozbiljna baza podataka. Ipak, nije baš rad da dreši kesu. A i što bi ova ponuda je mogućnost utešne nagrede ili samo još jedna od direktnih provokacija.

Potencijalni kupac je istako da će novi kupac morati da ulaži ogromne svote u „podešavanje algoritma sa američkim kodom“ što značajno utiče na pad cene TikToka.

Kineska vlada sigurno neće dozvoliti ByteDancu da proda TikTok kupcu iz SAD ili nekome koje nije povezan sa njom. Uživamo u još jednom spektakularnom cirkusu.

Izvor: cnbc.com

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.