Isključite ove 2 iOS postavke da biste produžili vek baterije iPhone-a

0
58
iskljucite-ove-2-ios-postavke-da-biste-produzili-vek-baterije-iphone-a

Sledeća nadogradnja operativnog sistema iPhone-a — iOS 17.4 — će dodati više podataka o bateriji vašeg telefona u novi meni Battery Health.

PCPress.rs Image

Ako vam nisu potrebne ove opcije kucanja i zaključavanja ekrana, isključite ih

Pored uobičajenog procenta baterije zdravlja (sve iznad 80% se smatra dobrim), novi meni će prikazivati koliko puta ste izvršili ciklusiranje vaše baterije i obaveštavaće vas da li je vaša baterija “normalna”.

Ako želite da očuvate zdravlje baterije vašeg iPhone-a što je duže moguće, možete izbeći većinu problema sa baterijom iPhone-a preduzimajući nekoliko jednostavnih koraka, poput korišćenja “optimizovanih punjenja”, izbegavanja pregrevanja vašeg iPhone-a i ne dozvoljavajući da se baterija potpuno isprazni.

Pored ovih najboljih praksi za očuvanje baterije iPhone-a, postoje i drugi saveti za uštedu baterije za iOS 16 i iOS 17 koji su manje očigledni i mogu vam pomoći da produžite vek baterije vašeg iPhone-a.

U ovom tekstu, pokrićemo dve funkcije u iOS 16 i iOS 17 koje opterećuju bateriju vašeg iPhone-a u različitim stepenima i kako možete isključiti te funkcije kako biste pomogli u očuvanju veka baterije. Evo šta treba da znate.

Uklonite vidžete sa ekrana zaključanog ekrana vašeg iPhone-a

Svi vidžeti na vašem zaključanom ekranu prisiljavaju vaše aplikacije da automatski rade u pozadini, stalno prikupljajući podatke kako bi ažurirali informacije koje vidžeti prikazuju, poput sportskih rezultata ili vremenske prognoze. Zato što ove aplikacije stalno rade u pozadini zbog vaših vidžeta, to znači da neprestano troše energiju.

Ako želite da sačuvate nešto baterije na iOS 17, najbolje je jednostavno izbegavati vidžete na vašem zaključanom ekranu (i početnom ekranu). Najjednostavniji način da to uradite je da prebacite na drugi profil zaključanog ekrana: Stavite prst na vaš postojeći zaključani ekran, a zatim povucite okolo da biste izabrali onaj koji nema nikakve vidžete.

Ako želite samo da uklonite vidžete sa vašeg postojećeg zaključanog ekrana, pritisnite zaključani ekran, pritisnite Customize, izaberite opciju Lock Screen, dodirnite kutiju sa vidžetom, a zatim pritisnite dugme “-” na svakom vidžetu da biste ih uklonili.

Isključite feedback haptičke tastature vašeg iPhone-a

Iznenađujuće, tastatura na iPhone-u nikada nije imala mogućnost vibriranja dok kucate, dodatak nazvan “haptička povratna informacija/ haptic feedback” koji je dodat na iPhone sa iOS 16. Umesto samo slušanja zvukova klikova, haptička povratna informacija svakoj tipki daje vibraciju, pružajući vam bogatije iskustvo dok kucate. Prema Apple-u, ista ta funkcija takođe može uticati na vek baterije.

Nisu navedeni konkretni podaci o tome koliko ova funkcija tastature troši bateriju, ali ako želite da sačuvate bateriju, najbolje je da ovu funkciju držite isključenom.

Na sreću, ova funkcija nije podrazumevano omogućena. Ako ste je sami omogućili, idite na Settings > Sounds & Haptics > Keyboard Feedback i isključite Haptic da biste isključili haptičku povratnu informaciju za vašu tastaturu.

Izvor: Cnet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.