Hogwarts Legacy je najbolje prodavana igra 2023. godine

0
75
hogwarts-legacy-je-najbolje-prodavana-igra-2023.-godine

Hogwarts Legacy je zvanično bila najveća igra 2023. godine, pobedivši The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Nakon objavljivanja finansijskih rezultata Nintenda, sada znamo da je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom prodala 20,28 miliona primeraka u svojoj prvoj godini, uključujući digitalnu prodaju, dok je prodaja Hogwarts Legacy premašila 22 miliona, prema Warner Brothers.

Prema predsedniku Warner Bros. Interactive Entertainmenta, Davidu Haddadu, to je učinilo Hogwarts Legacy “najprodavanijom igrom godine u celokupnoj industriji širom sveta.”

Iako je već u januaru potvrđeno od strane istraživačke firme Circana da je Hogwarts zauzeo vrh u SAD, a Zelda je bila peta, zbog toga što Nintendo ne objavljuje digitalnu prodaju svojih igara izvan svojih finansijskih rezultata, spekulisalo se da bi mogla potencijalno preteći Hogwarts Legacy u prodaji širom sveta, kada se uzimaju u obzir i fizička i digitalna prodaja.

Vredi napomenuti da je Hogwarts Legacy izdat u februaru, dok je Tears of the Kingdom izdat tri meseca kasnije u maju, i to isključivo na Nintendo Switch.

Prva godina performansi The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom znači da ulazi u top deset za sve prodaje Nintendo Switch softvera.

Hogwarts Legacy je konstantno bio na vrhu lista širom sveta tokom 2023. godine. Ovo je takođe pomoglo i fazno izdanje igre, koje je prvo izdato na PS5, Xbox Series i PC, a zatim kasnije na konzolama prošle generacije i Nintendo Switch.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More