Google Pay aplikacija biće ugašena tokom ove godine

0
83
google-pay-aplikacija-bice-ugasena-tokom-ove-godine

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Google Pay je u velikoj meri zamenjen Google Wallet-om još 2022. godine, ali još uvek radi u nekoliko zemalja, uključujući SAD. Sada, gigant za pretragu je najavio da će samostalna aplikacija Pay biti ukinuta u državi 4. juna 2024. u nastojanju da pojednostavi svoje metode plaćanja.

PCPress.rs Image

Google uklanja P2P plaćanja

Kao deo zastarelosti, Google će ukloniti P2P plaćanja. Korisnici će i dalje moći da prenesu svoje stanje sa Google Pay-a na bankovni račun nakon 4. juna 2024. koristeći web sajt Google Pay. Google Wallet je sada u velikoj meri zamenio GPay, sa pet puta više korisnika u 180 zemalja. To je zato što može da obrađuje više od samo plaćanja, pored kreditnih i debitnih kartica, čuva prevozne propusnice, državne legitimacije, vozačke dozvole, virtuelne ključeve automobila i još mnogo toga.

Google-ov sistem plaćanja je godinama bio u haosu. Počeo je kao Google Wallet, koji je lansiran 2011. U to vreme, to je bio sistem za plaćanje putem dodira koji je izašao godinama ispred Apple Pay-a, podržan od strane Mastercard-a.

U međuvremenu, Android Pay je izašao 2015. godine, a zatim je integrisan sa Google Wallet-om 2018. i preimenovan u Google Pay. Pored toga, kompanija je prvobitno imala karticu Google Wallet-a koja je zapravo bila pripejd debitna kartica koja se može koristiti kod svih prodavaca koji prihvataju Mastercard. Sada je sve ponovo pod okriljem Google Wallet-a.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.