Reddit potpisao ugovor sa Google-om o korišćenju sadražaja za treniranje AI modela

0
67
reddit-potpisao-ugovor-sa-google-om-o-koriscenju-sadrazaja-za-treniranje-ai-modela

Top50 2023

PCPress.rs Image

Google je sklopio dogovor sa Reddit-om koji će proizvođaču pretraživača omogućiti da trenira svoje AI modele na Reddit-ovom ogromnom katalogu sadržaja koji generišu korisnici. Prema dogovoru, Google će dobiti pristup Reddit-ovom API-ju podataka, koji će pomoći kompaniji da bolje razume sadržaj sa sajta.

PCPress.rs Image

Vredan sadržaj za treniranje AI modela

Ugovor takođe pruža Google-u vredan izvor sadržaja koji može da koristi za obuku svojih AI modela. Google će sada imati efikasan i strukturiran pristup svežijim informacijama, kao i poboljšanim signalima koji će mu pomoći da bolje razume Reddit sadržaj. Pristup podacima Reddit-a postao je aktuelni problem prošle godine kada je kompanija objavila da će početi da naplaćuje programerima da koriste svoj API.

Promene su dovele do zatvaranja mnogih Reddit klijenata trećih strana i protesta na celom sajtu. Reddit je delimično opravdao promene rekavši da su velike kompanije sa veštačkom inteligencijom izvlačile njegove podatke bez plaćanja. Dogovor dolazi pošto se očekuje da će Reddit izaći u javnost u narednim nedeljama. Ni Google ni Reddit nisu otkrili uslove svog aranžmana.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.