Gearbox bi se uskoro mogao potpuno odvojiti od Embracer Group

0
65
gearbox-bi-se-uskoro-mogao-potpuno-odvojiti-od-embracer-group

Embracer je brzo postao jedno od najkontroverznijih imena u igrama, sa holding kompanijom koja je poslednjih godina kupovala što više studija moguće. Nažalost, zbog niza finansijskih problema, kompanija je počela da prodaje mnoge od svojih studija – sa Borderlands developerom Gearbox koji je sledeći na redu.

Kako je izvestio Kotaku, tri godine nakon što je potrošio milijardu dolara na sticanje Gearbox Entertainment, Embracer izgleda da će ih pustiti, sa Randy Pitchfordom, inače direktorom Gearboxa. koji je rekao zaposlenima da je budućnost studija odlučena.

Zvanično je nepoznato šta će tačno biti ta budućnost, ali prema ranijim izjavama Pitchforda, Gearbox će ili ostati sa Embracerom; biti prodan drugoj kompaniji; ili se vratiti na samostalno vođenje.

U septembru prošle godine izveštavali smo o tvrdnjama da Gearbox traži da bude prodan trećoj strani. Prema Kotaku, izgleda da će to na kraju biti put kojim će Gearbox ići.

Cela situacija sa Embracerom bila je pomalo haotična. Iako smo nažalost već videli otpuštanja i zatvaranja kao rezultat lošeg finansijskog planiranja Embracera, barem je ohrabrujuće videti da se neki od studija nadamo da će se izvući iz svega ovoga uglavnom nepovređeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More