Embracer prodao izdavača Saber Interactive i studio 4A Games

0
110
embracer-prodao-izdavaca-saber-interactive-i-studio-4a-games

Embracer Group već oko godinu dana pokušava da proda nekoliko svojih studija, nakon što ključni investicioni dogovor nije uspeo da se realizuje. To je dovelo do brojnih zatvaranja studija i otpuštanja, dok se druge studije pripremaju za prodaju. Saber Interactive je jedan od studija koji izlazi iz Embracer Group, sa dogovorom koji se finalizuje ove nedelje. Saber će sa sobom povesti nekoliko dobrih studija.

U današnjem postu o najavi, Embracer Group je zvanično potvrdio da se ‘odrekao’ Saber Interactive, zajedno sa mnogim tekućim projektima studija, uključujući remake Knights of the Old Republic. Saber se sada pridružuje privatnom investicionom fondu kao deo posla vrednog 247 miliona dolara. Međutim, kako je Jason Schreier iz Bloomberga istakao, najava Embracer Group ne daje potpunu sliku.

Dok Embracer kaže da još uvek može zadržati studije poput 4A Games i Zen Studios, koji su odgovorni za igre Metro i Pinball, Saber je potvrdio svoju nameru da preuzme opcije da uzme te studije sa sobom. To dovodi ukupnu vrednost prodaje na oko 500 miliona dolara, za Saber, 3D Realms, New World Interactive, Slipgate Ironworks, Mad Head Games, Fractured Byte, Digic, Sandbox Stategies, Nimble Giant i naravno, Zen Studio i 4A Games.

In a letter to staff obtained by Bloomberg News, new Saber CEO Matt Karch confirms that they’ve already decided to take 4A and Zen, despite messaging from Embracer suggesting that it may retain the two studios: pic.twitter.com/RtYVL9qUUJ

— Jason Schreier (@jasonschreier) March 14, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More