Apple uvodi oznaku Verifikovana bezbednost

0
66
apple-uvodi-oznaku-verifikovana-bezbednost

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Apple uvodi oznaku Verifikovana bezbednost za identifikaciju pametnih kućnih uređaja koji ispunjavaju nove standarde.

PCPress.rs Image

Savez standarda povezivanja je prvi put formiran 2019. godine, kako bi se razvio standard koji bi omogućio kompletima za pametne kućne uređaje različitih kompanija da neometano rade zajedno. Standrad nosi ime Matter.

Matter efektivno radi kao i HomeKit, odnosno pruža mogućnost da različiti uređaji rade zajedno i mogu da se kontrolišu pomoću jedne aplikacije. Iako je HomeKit već zadovoljio ovu potrebu, nije bio široko podržan. Pametni kućni uređaji se prodaju kao kompatibilni sa Aleksom ili Google Asistentom ali bez HomeKit sertifikata. Matter je industrijski standard i mnogo je lakše kupiti uređaje koji mogu da kontrolišu Siri i aplikacije Home.

Standard je rešio da se sada fokusira na bezbednost. Osnovni cilj je da se prati niz sigurnosnih grešaka pametnih kućnih uređaja, posebno kada je reč o sigurnosnim kamerama. Proizvođači zatim kupuju sertifikate za svoje proizvode a putem Apple telefona moguće je proveriti da li je sertifikat ispravan. Novi sertifikati bi trebali da se pojave do kraja godine.

Izvor: 9to5mac.com

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.