Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

0
68
google-trazi-od-suda-da-odbaci-tuzbu-za-monopolizaciju-digitalnog-oglasavanja

PCPress.rs Image

Ministarstvo pravde SAD je prošle godine tužilo Google zbog navodno nepoštenih praksi u digitalnom oglašavanju.

PCPress.rs Image

Ministarstvo pravde je tužilo Google u januaru 2023.godine

Google je podneo zahtev sudu federalne države Virginia, tražeći da se tužba Ministarstva pravde zbog kršenja antimonopolskih zakona protiv njega odbaci. Ministarstvo pravde je tužilo Google u januaru 2023.godine. Ministarstvo je optužilo kompaniju za monopolizaciju tehnologija digitalnog oglašavanja putem “antikonkurentskog i isključivog ponašanja”. Prema izveštajima, Google sada traži režime presude kako bi izbegao suđenje u septembru.

Državni tužilac je rekao kada je tužba prvi put najavljena da je Google “koristio antikonkurentska, isključiva i nezakonita ponašanja kako bi eliminisao ili ozbiljno smanjio bilo kakvu pretnju svom dominiranju nad tehnologijama digitalnog oglašavanja”. U tužbi se tvrdi da Google kontroliše alate za digitalno oglašavanje u toj meri da “prosečno zadržava više od 30 posto novčanih sredstava za oglašavanje koja prolaze kroz njegove proizvode digitalne oglašivačke tehnologije”. To je bilo saopštenje agencije prošle godine.

Google sada tvrdi da Ministarstvo pravde nije pokazalo da kompanija kontroliše barem 70 posto tržišta. To su neki prethodni slučajevi koristili kao prag za kvalifikaciju kao monopol. Navodno, agencija je “izmislila tržišta posebno za ovaj slučaj”. Prema izveštajima, isključujući njegove glavne konkurente poput platformi društvenih medija. Kompanija takođe tvrdi da tužba Ministarstva pravde prelazi “granice antimonopolskog zakona”.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.