Studio iza hit naslova Palworld razmatra izdavanje igre za više platformi

0
38
studio-iza-hit-naslova-palworld-razmatra-izdavanje-igre-za-vise-platformi

Palworld je brzo postao jedna od najvećih uspešnih indie priča svih vremena nakon svog izdanja u Early Accessu krajem januara; sakupivši neverovatnih 12 miliona prodatih kopija samo na Steamu za samo dve nedelje i postao druga igra sa najviše igrača koji igraju istovremeno u istoriji platforme – među ostalim oborenim rekordima. U svetlu svega ovoga, tim u Pocket Pair planira da donese Palworld na više uređaja.

U intervjuu koji je sproveo Takashi Mochizuki putem Bloomberga, izvršni direktor Pocket Pair, Takuro Mizobe, govorio je o ogromnom uspehu Palworlda nakon njegovog izdanja u ranom pristupu.

Razgovarajući o trenutnom skupu dostupnih platformi – tj. Steam i Game Pass – Mizobe je otkrio planove da igru donese na više sistema, iako nisu podeljeni nikakvi specifični detalji.

Jedno od iznenađujućih otkrića tokom intervjua bila je činjenica da je Palworld koštao ‘samo’ 6,7 miliona dolara za razvoj – što znači da je igra zaradila preko 10 puta više novca od profita zahvaljujući preko 15 miliona prodatih kopija samo na PC-u.

Uprkos masivnom prilivu sredstava, tim u studiju Pocket Pair planira da ostane mali, sa Mizobeom koji izjavljuje “Mi smo i ostaćemo mali studio. Želim da napravim više malih igara. Igre sa velikim budžetom nisu za nas.”

Dok je Palworld nesumnjivo bio praktično jedinstvena prilika, biće zanimljivo videti kakve planove tim ima za budućnost Palworlda i dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More