Stellar Blade je PS5 ekskluziva zarad najoptimalnijeg iskustva

0
79
stellar-blade-je-ps5-ekskluziva-zarad-najoptimalnijeg-iskustva

Stellar Blade stiže na PS5 za manje od tri meseca. Razvojni tim Shift Up koristio je igre poput Bayonetta i Nier Automata kao inspiraciju, stvarajući jedan od najinteresantnijih hack-and-slash naslova isključivo za PlayStation u 2024. godini.

Pred lansiranje, developeri su otkrili zašto su izabrali PlayStation umesto drugih platformi. PlayStation 5 nudi optimalnije iskustvo igranja, a to je ono što je studio želeo, kaže direktor iza Stellar Blade, Kim Hyung Tae.

Prema Kimu, Shift Up je želeo da se fokusira na jednu platformu. S obzirom da je PlayStation vodeća platforma, ovaj izbor nije bio teško napraviti za studio. On je rekao:

“Imali smo osećaj da želimo da izdamo visoko kompletnu igru na jednoj platformi.”

Dalje elaborirajući diskusiju, direktor je naveo da je bio veliki fan PlayStationa od detinjstva. To nije uticalo na ekskluzivnost, ali je ovu priliku učinilo još uzbudljivijom za njega.

U prošlosti, bivši developer Rockstara je dao sličnu izjavu, tvrdeći da studiji preferiraju PlayStation. Ove reakcije pokazuju da je PlayStation trenutno potpuno u kontroli tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More