Spotify uvodi pretplatu samo za audio knjige

0
126
spotify-uvodi-pretplatu-samo-za-audio-knjige

Maxi 2024

PCPress.rs Image

Za 10 dolara mesečno korisnici mogu dobiti 15 sati audio knjiga.

PCPress.rs Image

Za sada samo u SAD-u

Spotify je dodao još jednu opciju pretplate. Nivo pristupa audio knjigama (koji je trenutno dostupan samo u SAD-u) nudi 15 sati slušanja audio knjiga svakog meseca za 10 dolara. Korisnici će imati pristup biblioteci sa više od 200.000 naslova. Naravno, korisnici će i dalje moći da slušaju muziku uz reklame preko besplatnog nivoa Spotify-ja.

Na prvi pogled, može delovati čudno da Spotify nudi nivo pretplate samo za audio knjige po ovoj ceni. Spotify Premium, koji košta 11 dolara mesečno takođe nudi 15 sati slušanja audio knjiga, kao i druge pogodnosti. Međutim, audio knjige obično traju negde između sedam i 11 sati slušanja.

Zbog toga Spotify delimično snižava cenu u odnosu na Audible. Ta platforma nudi jedan kredit za audio knjigu mesečno za 15 dolara. Dakle, za 5 dolara manje sa Spotify-jem, korisnici će moći da slušaju otprilike dve knjige mesečno. Ipak, treba imati na umu da se neiskorišćeno vreme slušanja ne prenosi u naredni mesec.

Spotify je napomenuo da je, otkako je počeo da nudi 15 sati slušanja audio knjiga pretplatnicima na Premium-u bez dodatnih troškova u novembru, zabeležen je porast od 45 odsto onih koji koriste besplatni nivo u potrazi za interakcijom sa audio knjigama svakog dana. Taj porast interesovanja je sasvim dovoljan razlog za Spotify da isproba nivo pretplate samo za audio knjige.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.