Potpuno proizvedena u Kini – prva gaming PC matična ploča

0
62
potpuno-proizvedena-u-kini-–-prva-gaming-pc-maticna-ploca

Beijing Jite Intelligent Technology, proizvođač računarskih komponenti, tvrdi da je stvorio prvu matičnu ploču potpuno proizvedenu u Kini, koristeći kinesku tehnologiju.

PCPress.rs Image

Da li domaći procesori zahtevaju domaće ploče?

Sa kineski razvijenim Arm CPU-om, matična ploča GM7-2602-02 ima uobičajeni Mini-ITX faktor forme. Ako je ova matična ploča autentična, Kina je napravila značajan napredak u unapređivanju domaćih proizvodnih kapaciteta.

Većina Mini-ITX matičnih ploča čini se da su mainstream. Njena zadnja I/O ploča uključuje VGA, HDMI, audio konektore, dva Ethernet porta, dva USB 3.0 porta, M.2 slot i 16x PCIe slot. Njena dva SODIMM DDR4 slot-a za memoriju i uključeni CPU, koji se čini da je lemljen umesto postavljen u utičnicu, nisu potpuno konvencionalni. Osim 16x PCIe slota, ovo čini GM7-2602-02 matičnu ploču sličnijom onoj u NUC-u ili Mini PC-u.

CPU je osmojezgarni Feiteng D2000, dizajniran i proizveden u Kini. Međutim, baziran je na Arm arhitekturi. GM7-2602-02 bi trebala biti jednako sposobna za gejming kao i četvorojezgarna varijanta ovog CPU-a, s obzirom da takođe može prihvatiti samostalan grafički čip. Čini se da bi potpuno igrački kompjuter, sastavljen isključivo od kineskih domaćih komponenti, mogao biti sklopljen sa ovom matičnom pločom i grafičkom karticom Moore Threads.

Ovo pretpostavlja da je ova matična ploča zaista potpuno proizvedena u Kini. Iako su brojne kineske kompanije ranije iznosile slične tvrdnje koristeći stranu tehnologiju, ne postoji poseban dokaz koji implicira da Beijing Jite Intelligent Technology laže. Iako se GM7-2602-02 reklamira kao domaća, veb sajt kompanije navodi nekoliko proizvoda koji su izašli pre nje, iako je prva matična ploča te vrste u zemlji. Jednostavno rečeno, nejasno je šta zapravo znači “domaća”.

Međutim, proizvodnja matičnih ploča nije glavni izazov u računaru. Budući da Kina može proizvesti svoje SSD-ove, CPU-ove i GPU-ove, dodavanje matičnih ploča na tu listu ne bi bilo previše nerealno. Matična ploča je potrebna za svaki računar; stoga je i bitan deo razvijajućeg sektora poluprovodnika u zemlji. GM7-2602-02 nije vrlo inovativna, ali navodno je izgrađena u zemlji.

Izvor: Readwrite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.