Novi iOS 17.4 omogućuje aplikacije trećih strana u EU

0
61
novi-ios-17.4-omogucuje-aplikacije-trecih-strana-u-eu

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

Stižu još neka nova ažuriranja.

PCPress.rs Image

Ažuriranje se odnosi isključivo na EU

Apple je predstavio svoje najnovije veliko ažuriranje iOS-a i sada postoje neke ogromne promene za korisnike u Evropskoj uniji. Sa dolaskom iOS-a 17.4, kompanija se pridržava stroge nove regulative kada je reč o App Store-u. Apple sada zvanično podržava aplikacije prodavnica trećih strana na iPhone-ima u EU. Programeri sada mogu ponuditi svoje opcije za plaćanje. Takođe, Apple je otvorio NFC čip za bežična plaćanja koja nisu povezana sa Apple Pay-om.

Takođe, iOS 17.4 sada ima neke sjajne nove funkcije i za druge korisnike. Apple Podcasts sada nudi automatske transkripte na engleskom, španskom, francuskom i nemačkom jeziku. Tekst će biti istaknut sinhronizovan sa zvukom kako bi bilo lako sve pratiti. Korisnici će moći da da pretražuju tekst i zatim da izaberu deo kako bi počeli reprodukciju zvuka u određenoj tački.

Pored toga, tu su i brojni novi emotikoni. Takođe, Apple je ažurirao 18 emotikona tako da ih možete okrenuti u bilo kojem smeru.

Druga ažuriranja se odnose na funkcije poput zdravlja baterije, Sirija (mogućnost čitanja primljenih poruka na bilo kom podržanom jeziku), zaštite od ukradenih uređaja i virtualnih brojeva kartica za Apple Cash. Zahvaljujući ažuriranju identifikacije pozivaoca, kada vas pozove kompanija koju je Apple verifikovao, videćete njeno ime, logo i naziv odeljenja. Zatim, u novom ažuriranju se nalazi i niz ispravki grešaka.

Pored iOS-a 17.4, Apple je takođe objavio i iPadOS 17.4, koji ima slične promene uključujući ažuriranja App Store-a kako bi se uskladio sa DMA zakonom EU. Očekuje se da će kompanija uskoro lansirati i visionOS 1.1 (za Apple Vision Pro), macOS 14.4, watchOS 10.4 i HomePod 17.4.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.