Nintendo preskače ovogodišnji Gamescom

0
73
nintendo-preskace-ovogodisnji-gamescom

Prošle godine, nakon Gamescoma, izveštavano je da je Nintendo održao privatne sastanke da bi razgovarao o planovima za konzolu sledeće generacije. Ove godine, Nintendo odlučuje da preskoči događaj, potvrđujući da nema planova da prisustvuje.

Već godinama, Gamescom je najveći svetski sajam igara, a u poslednje vreme je postao još veći, sa Geoff Keighleyem koji sada vodi godišnji prikaz najave igara na događaju. Sada kada je E3 zvanično trajno otkazan, svake godine će biti više očiju uprtih u Gamescom.

Nažalost, Nintendo neće biti na događaju ove godine. Govoreći sa nemačkim sajtom Games Wirtschaft, a kasnije potvrđeno za Eurogamer, Nintendo of Europe je potvrdio da “nakon pažljivog razmatranja”, neće učestvovati ove godine.

To znači da nećemo dobiti nikakve vesti o first-party Nintendo igrama na događaju, mada će se verovatno i dalje otkrivati Switch igre trećih strana. To takođe znači da ne bismo trebali očekivati bilo kakve zvanične vesti o Switch 2 u tom periodu. Trenutno se šuška da se Nintendo priprema za rano lansiranje svoje konzole sledeće generacije 2025. godine.

Read More