Shinji Mikami otkrio zašto je napustio Tango Gameworks

0
71
shinji-mikami-otkrio-zasto-je-napustio-tango-gameworks

Shinji Mikami je legenda u industriji video igara, najpoznatiji po svom radu na originalnom Resident Evil i jednako revolucionarnom RE4, Mikami ima dugu i raznovrsnu istoriju u razvoju igara. Godine 2023. napustio je svoj studio Tango Gameworks, a klauzula o nekonkurenciji ga je primorala da se na neko vreme povuče. Mikami se sada vratio, osnovavši još jedan novi studio, i objašnjava tačno zašto je napustio Tango Gameworks.

U intervjuu koji je sproveo japanski talk show (i preveden/transkribovan od strane ‘Automation’), kreator je diskutovao o nizu tema. Ali je posebno ponudio veliki uvid u to zašto je napustio kompaniju početkom prošle godine.

Prema Mikamiju, akvizicija od strane Zenimax Media je imala uticaj na status kompanije, rekavši “Tango Gameworks nije ime kompanije, to je ime odeljenja. Ime kompanije je ZeniMax Asia K.K” – dodajući da je morao da se bori da zadrži ime Tango Gameworks čak i kao ‘brend’.

Iako je njegov odlazak konačno bio 2023. godine, Mikami je navodno planirao da ode još pre 8 godina, ali “odgovornost koju je osećao prema tekućim projektima je produžila njegov boravak,” kaže Automaton.

Međutim, ono što je podstaklo njegov konačni odlazak bila je želja da ponudi više iskustva u igrama za mlađe developere kroz osnivanje novog indie studija – omogućavajući kraće cikluse razvoja između igara kako bi se povećao opseg iskustva za nove talente.

Čak i unutar Tango Gameworks, Mikami je zauzimao snažan stav želeći da pomogne i poduči sledeću generaciju kreatora. Divno je videti da ovaj mentalitet ne samo da ostaje, već je jači nego ikad – čak i ako želi da se može udaljiti od žanra survival horora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More