Microsoft u poteru za potpunom digitalizacijom konzola za igre

0
62
microsoft-u-poteru-za-potpunom-digitalizacijom-konzola-za-igre

Summary

Microsoft je poslednjih godina sve više naginjao ka digitalnoj budućnosti konzola za igre, a čini se da želi da ubrza ovaj proces. Istraživanje pokazuje da je prodaja fizičkih medija na Xboxu opala na samo 10%, dok je Nintendo uspeo da […]

Microsoft u poteru za potpunom digitalizacijom konzola za igre

Microsoft je poslednjih godina sve više naginjao ka digitalnoj budućnosti konzola za igre, a čini se da želi da ubrza ovaj proces. Istraživanje pokazuje da je prodaja fizičkih medija na Xboxu opala na samo 10%, dok je Nintendo uspeo da preuzme polovinu tržišta fizičkih igara u SAD-u. PlayStation se takođe kotira dobro sa 40% udela.

Međutim, razlike između platformi ne treba da predstavljaju iznenađenje, s obzirom na Microsoftovu strategiju da smanji prisustvo fizičkog softvera. Xbox-ova usluga pretplate na Game Pass sve više se ističe kao primarno mesto za igranje. Osvježavajuća konzola Xbox Series X takođe je fokusirana na digitalnu verziju, što može nagovestiti Microsoftovu odluku da napusti tržište fizičkog softvera.

Recentni izveštaj otkrio je da je Microsoft zatvorio odeljenja koja se bave plasiranjem Xbox igara u fizičkim prodavnicama, što sugeriše da će Xbox postati sve manje prisutan u maloprodaji fizičkog softvera.

Naravno, treba očekivati da će sve konzole za igre postati digitalni uređaji. Ipak, Microsoft ima nameru da bude jedan od lidera ovog prelaza. Sve više će se fokusirati na digitalne platforme i usluge koje pružaju širok izbor igara za pretplatnike. Ova promena će omogućiti korisnicima da uživaju u igrama bez potrebe za fizičkim medijima i očuvaće prostor na policama za druge proizvode.

U svetu sveopšte digitalizacije, cilj je olakšati i pojednostaviti iskustvo igranja, a Microsoft je rešen da izvrši ovu transformaciju i postane lider u digitalnom dobu konzola za igre.

FAQ – Microsoft i digitalna budućnost konzola za igre:

1. Koji je razlog smanjenja prodaje fizičkih medija na Xboxu?

Prodaja fizičkih medija na Xboxu opala je na samo 10% zbog Microsoftove strategije smanjenja prisustva fizičkog softvera i fokusiranja na digitalne platforme, kao što je usluga pretplate na Game Pass.

2. Kako Nintendo stoji na tržištu fizičkih igara u SAD-u?

Nintendo je uspeo da preuzme polovinu tržišta fizičkih igara u SAD-u.

3. Koliki je udeo PlayStation konzole na tržištu fizičkih igara?

PlayStation ima 40% udela na tržištu fizičkih igara.

4. Zašto je Microsoft zatvorio odeljenja za plasiranje Xbox igara u fizičkim prodavnicama?

Microsoft je zatvorio odeljenja za plasiranje Xbox igara u fizičkim prodavnicama kako bi se fokusirao na digitalne platforme i usluge.

5. Koji je cilj Microsofta u vezi s digitalnom budućnošću konzola za igre?

Cilj je da Microsoft postane lider u digitalnom dobu konzola za igre, nudeći širok izbor igara pretplatnicima putem digitalnih platformi i usluga.

Definitions:

– Fizički mediji: Fizička verzija igara koje se prodaju na diskovima ili drugim materijalnim nosačima.

– Usluga pretplate na Game Pass: Microsoftova usluga pretplate koja omogućava pristup biblioteci igara za Xbox.

– Digitalna verzija: Verzija igre koja se preuzima putem interneta, bez potrebe za fizičkim medijima.

– Maloprodaja: Prodaja proizvoda direktno krajnjim korisnicima u fizičkim prodavnicama.

Suggested related links:

1. Microsoft

2. Xbox

3. Nintendo

4. PlayStation

Read More