Microsoft Photos dobija AI podršku

0
89
microsoft-photos-dobija-ai-podrsku

Top50 2023

PCPress.rs Image

Microsoft je najavio generativnu gumicu za brisanje slika sa veštačkom inteligencijom, koja vam omogućava lak način uklanjanja neželjenih elemenata sa fotografija. Windows Photos odavno ima alatku Spot Fix koja može ukloniti delove slike za vas, ali kompanija kaže da je Generativno brisanje poboljšana verzija funkcije.

PCPress.rs Image

I Google i Samsung već imaju svoje AI alate

Ako se sećate, i Google i Samsung imaju sopstvene verzije AI alata za brisanje na svojim mobilnim uređajima. Google-ov je ranije bio dostupan isključivo na novijim Pixel telefonima sve dok nije uveden na starije modele. Međutim, Microsoft-ova verzija vam omogućava pristup brisaču fotografija sa veštačkom inteligencijom na vašem desktop ili laptop računaru.

Potrebno je samo da pokrenete uređivač slika u Fotografijama da biste počeli da koristite ovu funkciju. Jednostavno odaberite opciju Izbriši, a zatim koristite četkicu da napravite masku preko elemenata koje želite da uklonite. Možete čak i da prilagodite veličinu četkice da biste olakšali odabir tanjih ili debljih objekata, a takođe možete izabrati da istaknete više od jednog elementa pre nego što ih sve izbrišete. U ovom trenutku, međutim, pristup Generativnom brisanju je prilično ograničen.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.