Kako očistiti Google Play Store keš i podatke 

0
54
kako-ocistiti-google-play-store-kes-i-podatke 

Google Play Store ponekad može naići na probleme, a često korišćen korak za rešavanje takvih situacija uključuje brisanje keša i podataka aplikacije. 

PCPress.rs Image

Vodič korak po korak kako očistiti keš i podatke Google Play Store

Za Android uređaje, Google Play Store je pulsirajuće srce. To je platforma gde korisnici preuzimaju aplikacije i igre, što zauzvrat oblikuje njihovo iskustvo na Androidu. Međutim, kao i svaka druga tehnologija, Play Store ponekad može naići na probleme.

Često korišćen korak za rešavanje takvih situacija uključuje brisanje keša i podataka aplikacije Google Play Store, što je jednostavan i direktan proces, sličan većini drugih aplikacija na vašem telefonu. Ovaj članak će vas voditi kroz proces čišćenja keša i podataka Google Play Store.

Korak 1: Otvorite postavke svog telefona.

Korak 2: Pomaknite se do opcije ‘Apps’ i izaberite je. Na nekim uređajima možda ćete morati kliknuti na All Apps kako biste videli punu listu instaliranih aplikacija.

Korak 3: Pomaknite se niz listu instaliranih aplikacija dok ne pronađete Google Play Store. Kliknite na nju.

Korak 4: Dodirnite Storage & Cache (ili samo Storage na nekim uređajima).

Korak 5: Dodirnite dugme Clear cache kako biste obrisali keš ili Clear storage da biste obrisali podatke.

Napomena: Clear storage i ‘čišćenje podataka’ znače istu stvar. Dugme je preimenovano u ‘skladište’, ali i dalje briše podatke. Čišćenje keša će samo očistiti keš. Međutim, čišćenje skladišta će obrisati i podatke i keš. Ne morate pritisnuti oba dugmeta ako se odlučite za čišćenje skladišta.

Kada završite, ponovo otvorite Google Play, i učitaće se sveže. Ako ovo koristite kao korak za rešavanje problema i vaša Play Store i dalje ne radi, možda biste želeli probati ponovno instalirati Google Play Store.

U međuvremenu, Safe Mode je koristan alat za dijagnostikovanje problema sa vašim Android uređajem. On deaktivira sve neesencijalne aplikacije i usluge, omogućavajući vam da precizno identifikujete i eliminišete eventualne problematične aplikacije koje mogu izazivati probleme. Međutim, Safe Mode nije uvek idealno stanje za vaš uređaj, posebno ako vam je potreban pristup nekim deaktiviranim aplikacijama. 

Izvor: Techlusive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.