Investitori razmartaju ulaganje od 3 milijarde dolara u xAI

0
86
investitori-razmartaju-ulaganje-od-3-milijarde-dolara-u-xai

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Investitori bliski Elon-u Musk-u pregovaraju o pomoći njegovom startapu za veštačku inteligenciju xAI. Prema izveštajima, govori se o iznosu od 3 milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Musk je pokrenuo xAI prošle godine

Kapitalna firma Gigafund, kao i Steve Jurvetson su među investitorima koji razmatraju ulaganje u ovu kompaniju, navodi izveštaj pozivajući se na izvore upućene u ovu situaciju.

Uslovi za prikupljanje sredstava za xAI nisu konačni i planovi se mogu promeniti. Međutim, trenutni razgovori o prikupljanju sredstava su nedavno dobili zamah.

Tražeći alternativu za OpenAI koji je podržan od strane Microsoft-a i Google-a iz Alphabet-a, Musk je pokrenuo xAI prošle godine.

Elon Musk je ranije ove godine izjavio da njegov startap xAI ne vodi pregovore sa investitorima radi prikupljanja finansiranja, uprkos medijskim izveštajima koji su tvrdili da je startup uspeo da prikupi do 6 milijardi dolara. Financial Times je u januaru izvestio da xAI pregovara o prikupljanju sredstava u vrednosti od 20 milijardi dolara.

“xAI ne prikuplja kapital i nisam imao nikakve razgovore sa bilo kim u vezi s tim,” rekao je Musk tada.

xAI je u martu lansirao unapređenu verziju svog chatbot-a Grok – nazvanog Grok-1.5. Ovaj chatbot se takmiči sa ChatGPT-jem iz OpenAI-a.

Chatbot je dostupan za korišćenje nekim korisnicima X-a, koji je ranije bio poznat kao Twitter.

Izvor: Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.